GÜNDEM

Eğitim İş Sendikasından Geç Ama Sert Açıklama

 
 119
Eğitim İş Sendikasından Geç Ama Sert Açıklama - Eğitim-İş Bafra Temsilciliği tarafından, İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü ve Eğitim İş üyesi Ahmet Gencay ile Eğitim Bir-Sen`li yöneticiler arasında gerçekleşen sendikaya üye kazandırma tartışması ile ilgili olarak basın açıklaması yayımlandı.
Bafra Haber

 |  - Eğitim-İş Bafra Temsilciliği tarafından, İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü ve Eğitim İş üyesi Ahmet Gencay ile Eğitim Bir-Sen`li yöneticiler arasında gerçekleşen sendikaya üye kazandırma tartışması ile ilgili olarak basın açıklaması yayımlandı.

{haber}Eğitim İş Bafra Temsilciliği Başkanı İlker İleri, "Genç öğretmenlerimizin onca emek ve sınavlar sonucunda,  kendisini ve geleceğin gençlerini yetiştirme özlemini gerçekleştirmesinde sonuna kadar onların yanında olacağız." dedi.

Olayın olduğu gün okula gittiklerini ve Müdür Ahmet Gencay`dan bilgi aldıklarını belirten Başkan İleri, Müdür Gencay`ın aday öğretmenlerin olumsuz etkilenmemesi için hukuki süreç başlatma teklifine olumsuz yaklaştığını ifade etti.

Eğitim İş adına yayımlanan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Genç öğretmenlerimizin onca emek ve sınavlar sonucunda,  kendisini ve geleceğin gençlerini yetiştirme özlemini gerçekleştirmesinde sonuna kadar onların yanında olacağız. 

Milli Eğitim Bakanlığı Şubat döneminde bilindiği gibi 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirdi. Aday öğretmenler için ilk defa 35 bin Danışman Öğretmen görevlendirildi. Yeni ataması yapılan bu öğretmenlerimiz, korkutularak ve baskı ile bir sendikaya üye yapılmaya çalışılmaktadır. Öncelikle genç öğretmenlerimizin mesleğinin ilk gününde adeta travma yaşamasına neden olacak ahlaksız sendika üyeliği tekliflerini yapanları şiddetle kınıyoruz.

İlçemizde, İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezinde benzer bir olay yaşanmıştır. Kendi basın açıklamalarında ifade ettikleri gibi; 08.03.2016`da okula gelen Bafra Eğitim-Bir-Sen yöneticileri, öncelikle okula atadıkları, Eğitim-Bir-Sen` li Müdür Yardımcısı tarafından kendilerine uygun yer olarak, o gün okul dışında görevli olan başka bir Müdür Yardımcısının odasını Okul Müdürünün haberi olmadan işgal etmişlerdir. Daha sonra okulda bulunan aday öğretmenleri tek-tek odaya alarak, kendi makamlarıymış gibi Müdür Yardımcısının makamına oturup psikolojik baskı ve tehditle sendikalarına üye yapmak istemişlerdir.

İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü bu durumu görerek, aday öğretmenleri baskı altında üye yapma eylemine haklı olarak tepki göstermiştir. Bunun karşılığında Eğitim-Bir-Sen`li yöneticiler tarafından bir eğitimciye yakışmayacak söz ve davranışlara maruz bırakılmıştır. İnsan onuruna ve insan haklarına aykırı bu uygulamaların içinde olan başta Bafra Eğitim Bir- Sen Başkanı Hamdi Yıldız olmak üzere diğer sendika yöneticileri ve ikna odası oluşumuna yardımcı olanlara; bu yetkiyi ve gücü nereden aldıklarını, hangi yasaya göre aday öğretmenleri ayaklarına çağırarak, tek tek görüştüklerini açıklamaya davet ediyoruz.  Genç öğretmenlerimize bu olayı bu şekilde yaşatanlara yazıklar olsun diyoruz.

Bu ülkenin genç öğretmenlerine bu türden baskılara yol açan, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine neden karşı çıktığımız şimdi daha iyi anlaşılacaktır. Okullarda çalışan öğretmenlerimize de aynı şekilde norm kadro uygulaması, ayrıcalıklı ders programı düzenlemesi, ayrıcalıklı görevlendirme ve atama vaatleri yapılarak, sendika üyeliği teklifleri yapılmakta olduğunu biliyoruz.

Sözde yetkili malum sendikanın ülkemizin bütün illerinde aday öğretmenlere yaptıkları malumdur. Bu konu TBMM`ne kadar muhalefet milletvekillerince getirilmiştir. 2 yıl boyunca elini kolunu bağladıkları, aday öğretmenleri içeriden ve kendi atadıkları idarecilerden aldıkları destekle sendika üyesi yapmaktadırlar. Bu öğretmenlerimize iktidar gücü ile yapılan bu gayri ahlaki zorla ve baskı ile üyelik işlemleri sendikal çalışma değildir. Gitsinler öğretmen odalarında üye yapsınlar. Kapalı kapılar arkasında müdür odalarında ayağa çağrılarak yapılan üyelikler sendikal çalışma değildir ve sendikal çalışma sayılamaz.

Biz Bafra Eğitim İş yönetimi olarak, olayın olduğu gün okula giderek Okul Müdürü Ahmet Gencay`dan olayla ilgili bilgi almış ve yapılan saygısızlığa karşı derhal basın açıklaması ve hukuki süreci başlatmayı teklif etmiş olmamıza rağmen Okul Müdürümüz yılların verdiği idarecilik tecrübesi ile aday öğretmen kardeşlerimizin zarar görmemesi için sessiz kalmayı ve fedakârlığı kendisinin yapmasının doğru olacağı görüşünü ifade etmiştir.

Biz Eğitim-İş olarak; öğretmenlerimizin insanca yaşayacakları, ekonomik haklara kavuşması için, içinde mülakat olmayan adaletli bir Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği için, mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ayaklarına aday öğretmenlerin çağrılmasına karşı çıkan ender okul müdürlerimizden birisi olan üyemiz Ahmet Gençay`ın haklı davasında ve hukuki mücadelesinde ve karşı açılacak davalarında sonuna kadar yanında olduğumuzu tüm Bafra halkına ve Eğitim camiasına bildiririz."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Eğitim İş Sendikasından Geç Ama Sert Açıklama içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0