GÜNDEM

Eğitim-sen`den Cumhuriyet Ortaokulu Ek Binası İle İlgili İddia

 
 1865
Eğitim-sen`den Cumhuriyet Ortaokulu EkBinası İle İlgili İddia - Eğitim-Sen`den Cumhuriyet Ortaokulu ile ilgili basın açıklaması yayımladı.
Bafra Haber

 |  - Eğitim-Sen`den Cumhuriyet Ortaokulu ile ilgili basın açıklaması yayımladı.

Eğitim- Sen başkanı Tacettin Koca, "Cumhuriyet Ortaokulu Bahçesindeki binanın araya çekilen duvar inşaatı ile başka bir okula veya kuruma devredileceği gerçeği ortaya çıkarmıştır."    dedi.

Koca sözlerine şu şekilde devam etti: Tam gün eğitime geçebilme gerekçesi ile ilçemizin köklü okullarından Cumhuriyet Ortaokulu Bahçesinde yapımına devam edilen ek binanın, araya çekilen duvar inşaatı ile başka bir okula veya kuruma devredileceği gerçeği ortaya çıkarmıştır.

Cumhuriyet ortaokulu ilçemiz adına tarihi geçmişi olan güzide okullarımızdan biridir. Geçen yıl, okul yönetiminin tam gün eğitime geçebilmek için talep etmesi üzerine okul bahçesindeki birçok ağaç kesilerek ek bina inşaatına başlanmıştır.

4+4+4 eğitim sisteminin amaçları kapsamında ikili eğitimden vazgeçilerek tam gün eğitim olanaklarının sağlanması hedeflenmekteydi. Sendikamız Eğitim-Sen olarak 4+4+4 eğitim sisteminin yanlışlarına yaptığımız itirazlar ile birlikte okul bahçelerinin yeni binalar ile betonlaştırılmasına, çocuklarımızın oyun alanlarının daraltılmasına da karşı çıktık. Cumhuriyet Ortaokulu Bahçesine yapılacak ek binanın aslında ek bina olmadığını, ileride siyasi irade tarafından başka bir okul adı altında karşımıza çıkacağını geçen yıl yaptığımız basın açıklaması ile kamuoyuna duyurduk.

Gelinen süreçte, Cumhuriyet Ortaokulunun Bahçesi`nde yapılan yeni binanın ek bina olmadığı, yeni bir okul binası olduğu, eski bina ile yeni bina arasına örülmeye başlanan duvar ile anlaşılmış bulunmaktadır. Aslında duvar örülmeden önce de başka bir okul yapma planı olduğu projede yer alan tören alanı için ayrılmış çizimlerden de rahatlıkla anlaşılabilir bir durumdaydı. Proje gerçekten ek bina olsaydı ikinci bir tören alanına ihtiyaç olmaması gerekirdi.

Öyle bir süreç yaşanmaktadır ki akıllara durgunluk verecek derecededir. Yaşanan gelişme ile birlikte, büyük bir bahçesi olan Cumhuriyet Ortaokulu, yeni yapılan okul binasının bölünmesi ile küçük bir bahçesi olan okul durumuna düşürülecektir. Yeni binaya tahsis edilecek okul, 24 derslik ve çok katlı olması ile birlikte büyük bir görünüm sağlarken, Cumhuriyet Ortaokulu, yeni binanın gölgesi altında kalmış bir durumda kalacaktır.

Sendikamız Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Müdürlüğünden yeni yapılan ek binanın gerçekten Cumhuriyet Ortaokulu binası olup olmadığı ile ilgili kamuoyunda merak edilen soruya kalıcı bir cevap vermesini istiyoruz.

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Eğitim-sen`den Cumhuriyet Ortaokulu Ek Binası İle İlgili İddia içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0