EĞİTİM

Eğleniyorum, Trafik Kurallarını Da Öğreniyorum

 
 179
Eğleniyorum, Trafik Kurallarını Da Öğreniyorum - Samsun`un Bafra ilçesi Mustafa Kemal İlkokulu 2/B Sınıfı, özellikle yaz aylarında gerçekleşen bisiklet, motosiklet ve diğer araçlarla yapılan kazalara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "˜`Eğleniyorum, Trafik Kurallarını da Öğreniyorum" projesi hazırladı.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesi Mustafa Kemal İlkokulu 2/B Sınıfı, özellikle yaz aylarında gerçekleşen bisiklet, motosiklet ve diğer araçlarla yapılan kazalara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "˜`Eğleniyorum, Trafik Kurallarını da Öğreniyorum" projesi hazırladı.

Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Coşkun Kurt, 2/B Sınıfı Öğretmeni Gıyas Varol` un hazırladığı projenin amacının, Türkiye`de en çok bisikletin olduğu yerlerden biri olan Bafra`da öğrencilerimizin bisiklet kullanırken uyması gereken kurallarla ilgili bilinçlenmesini sağlamak, kurallara uymanın hayat kurtardığını çocuklarımıza hissettirmek olduğunu söyledi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Biriminin de katkılarıyla Mustafa Kemal İlkokulu`na Trafik Köşesi yaptırılarak öğrencilerimizin trafik kurallarını öğrenmesi emniyetli bisiklet sürüşü için yapılması gerekenler konusunda bilinçlenmesi sağlandı.

Sayın Kurt konuşmasında "Mustafa Kemal İlkokulu olarak projenin bundan sonraki aşamasında amaçlarının, Bafra`nın ana arterlerinde Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak bisiklet yolu yapılmasını sağlamak ve böylece çocuklarımızın okula bisikletleriyle güvenle gidebilecekleri ortamlar hazırlamak olduğunu belirtti".  

İlçemizde bisiklet yollarının yapılmasının, Bafra trafiğini rahatlatacağını ve öğrencilerimizin Avrupa`da olduğu gibi okullarına bisiklet yollarını kullanarak güvenle gidebileceklerini söyledi.

Kurt konuşmasını, projeyi hazırlayan 2/B Sınıfı öğretmeni Gıyas Varol`a, öğrencilerine, velilerine teşekkür ederek bitirdi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Eğleniyorum, Trafik Kurallarını Da Öğreniyorum içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0