SAMSUN

Eker: "Futbol Anıtları Samsun'a Zenginlik Katar"

 
 444
Eker: "Futbol Anıtları Samsun'a Zenginlik Katar" - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof
Bafra Haber

 |  - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof

Dr. Metin Eker, Samsun'a yapılması planlanan Samsunspor Futbol Şehitleri Anıtı ve Futbol Anıtı'nın kente zenginlik katacağını ve bunun için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan randevu talep ettiklerini söyledi.

Yapmak istedikleri anıtların Samsun'da futbol simgesini ölümsüzleştirmek istediklerinin altını çizen OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Metin Eker, "Yaklaşık iki yıl önce üç gazeteci arkadaşımızın OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nden talep edilen proje ile gündeme gelen ve Havza'da yapılması düşünülen Samsunspor Futbol Şehitleri Anıtı inşaatı için maalesef şu ana kadar herhangi bir destek bulunamadı. Bilindiği üzere Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği ile OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin ortak çalışmasıyla gelir elde etmek için sanat sergisi de düzenlenmişti. Buna rağmen Samsun Futbol Şehitleri Anıtı'na ilave olarak ikinci bir proje daha hazırladık. Bu projemizde yine OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından tasarlanan ve şu an inşaatı devam eden Tekkeköy ilçesindeki yeni Ondokuz Mayıs Stadyumu'nun önüne düşünülen yeni bir futbol anıtı projemizdir. Spor kenti Samsunumuzun yakında olimpiyat kenti hüviyetini de taşıyacağını biliyoruz. Bu maksat ve vesileyle 'tasarım orijinalliği, sembolik karakterleri, estetik görüntüsü ve sportif çağrışımları' ile bu iki anıt, kentimize ayrı bir zenginlik katacaktır" dedi.

Anıtların yapılması için Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'tan randevu talep etmek istediklerini ifade eden Eker, "Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği olarak anıt projelerimizin gerçekleştirilmesi yönündeki çabalarımızı bir an önce sonuçlandırmak istiyoruz. Bu yüzden proje olarak hazır durumda olan bu anıtların yapılmasına imkan ve destek bulmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'tan randevu talep ediyoruz. Bakanımızın da onay ve desteğiyle hem futbol şehitlerimize vefa göstermiş olacağız hem de yeni stadyumumuzun karayolu cephesinde Samsunumuzun ve Samsunsporumuzun futbol simgelerini ölümsüzleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Eker: "Futbol Anıtları Samsun'a Zenginlik Katar" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0