GÜNDEM

Elektrikli Bisikletlere Kask Zorunluluğu

 
 1511
Elektrikli Bisikletlere Kask Zorunluluğu - Bafra Haber- Yalçın Köse / Bafra`da Elektrikli bisiklet kullananlara kask zorunluluğu getirildi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber- Yalçın Köse / Bafra`da Elektrikli bisiklet kullananlara kask zorunluluğu getirildi.

Günümüzde  birçok iş yerinin gencin ve yaşlının kullandığı elektrikli bisikletlere koruyucu kask kullanım zorunluluğu getirildi.

Bafra Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Galip Yavasoğlu yaptığı açıklamada, "19 Şubat 2014 tarihli resmi gazetede yayınlandığı üzere elektrikli bisikletlerde koruma gözlüğü ve koruma başlığı kullanma zorunluluğu getirildi.

İlçemizde coğrafi konum itibariyle motosiklet ve elektrikli bisiklet kullanımı artmaktadır. Kazalarda ölüm ve yaralanmaların azaltılması amacıyla Elektrikli bisiklet ve motosiklet sürücülerinde kask ve gözlük kullanımıyla ilgili etkin denetimler yapacağız. İlçemizde meydana gelen trafik kazalarının yüzde 32`sini motosiklet ve elektrikli bisikletler oluşturuyor."      dedi.

Bafra`da en çok restoranların elektrikli bisiklet kullandığını ve bu konuda bilgilendirme yapılacağını bildiren Yavasoğlu, "kask kullanmamanın 80 TL. cezası var ancak önemli olan can güvenliliğidir."       Şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Elektrikli Bisikletlere Kask Zorunluluğu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0