GÜNDEM

Elektrikli Bisikletlere Plaka Ve Ehliyet Zorunluluğu

 
 6449
Elektrikli Bisikletlere PlakaVe Ehliyet Zorunluluğu - Elektrikli bisikletlere plaka ve ehliyet zorunluluğu geldi.
Bafra Haber

 |  - Elektrikli bisikletlere plaka ve ehliyet zorunluluğu geldi.

6495 Sayılı kanunun 13 Maddesiyle 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 3 üncü maddesinde yapılan değişiklikle elektrikli bisikletler hız, motor gücü ve ağırlıklarına göre ya motosiklet ya da motorlu bisiklet sınıfına dahil edilerek, kullanıcılarına ehliyet ve plaka kullanma zorunluluğu getirilmiş oldu.

Elektrikli bisiklet kullananların ehliyet sahibi olması gerekiyor.  Edinilen bilgiye göre gücü 0.25 kilovattan, hızı 25 kilometreden az olan elektrikli bisikletler, Karayolları Trafik Yönetmeliği`nde tanımlanan motorlu bisiklet sınıfına alındı. Bu araçları kullananların, A1 sınıfı sürücü belgesi olması gerekiyor. Ehliyeti olmayanlar hakkında, Karayolları Trafik Kanunu`nun 36. maddesi gereğince 600 lira adli para cezası uygulanacak. Ehliyetsiz sürücü araç sahibi değilse, araç sahibine de ayrıca 290 lira idari para cezası tatbik edilecek. Öte yandan elektrikli bisiklet sürücülerine, motosiklet kullanıcıları gibi kask takma zorunluluğu da getirildi. Kasksız sürücülere de halen 66 lira idari para ceza uygulanıyor.

Yapılan düzenlemeyle bundan böyle denetimlerde, A1 ehliyeti olmayan ve kask takmayan elektrikli bisiklet sürücüleri hakkında yasal işlemlerin uygulanacağı, vatandaşların bu konuda gerekli dikkat ve hassasiyeti göstermeleri gerektiği bildirildi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Elektrikli Bisikletlere Plaka Ve Ehliyet Zorunluluğu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0