GÜNDEM

Enes Şahin Bayrak'tan Açık Mektup

 
 1438
Enes Şahin Bayrak'tan Açık Mektup - 27 Eylül tarihinde yapılacak olan Eğitim Bir-Sen Bafra ilçe başkanlığı seçimlerine aday olduğunu açıklayan Enes Şahin Bayrak, "Açık Mektup"  başlığı ile yazılı bir basın açıklaması yayımladı.
Bafra Haber

 |  - 27 Eylül tarihinde yapılacak olan Eğitim Bir-Sen Bafra ilçe başkanlığı seçimlerine aday olduğunu açıklayan Enes Şahin Bayrak, "Açık Mektup"  başlığı ile yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Eğitim Bir-Sen`in kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan`ın "Çağın soyluları selam olsun"  sözü ile başlanan yazılı basın açıklamasında Enes Şahin Bayrak mevcut yönetime yüklendi. 

Bayrak`ın Hamdi Yıldız ve ekibini başarısız olarak gördüğü basın açıklamasının tam metni şu şekilde:


ENES ŞAHİN BAYRAK` tan    AÇIK MEKTUP!

EĞİTİM BİR SEN YENİ YÖNETİM KURULU ÜYE ADAYLARI ADINA BAŞKAN ADAYI 

"ÇAĞIN SOYLULARINA SELAM OLSUN"  (Kurucu Genel Başkanımız Merhum, Mehmet Akif İNAN)

Değerli Üye Arkadaşım,

İlçemizde sendikamızın kuruluşundan günümüze   kadar, emeği geçen tüm başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza, sendikamıza bir üye kazandırmak için ter döken gönül dostlarımıza ve mevcut yönetim kuruluna çok teşekkür ederiz.

Sayın Hocam,

Mevcut yönetim 2011 Kasım ayında göreve başladı. Ancak, katılımcı olmayan yönetim anlayışı nedeniyle sendikamıza gözle görülür büyük bir katkı sağlayamamıştır. Göreve geldiklerin de çok iyi niyetli ve gayretli olduysalar da  bu tutumları sendikamızın ilçemizde yetkiyi almalarına yeterli olmamıştır. Oysaki samimi, içten, açık yürekli, mücadeleci, azimli, başaracağına inanmış olarak, üyelerimiz ile birebir  organik bağ kurarak, çağdaş bir yönetim modeli ortaya koymalıydılar.

Egosunu şişiren, yönetimde ekip değil, kişisel beklentileri öne çıkaran anlayış, üyeye gereken değeri vermeyen yaklaşım, üyeyi sadece seçim dönemlerinde hatırlayan eski Türkiye`nin  yönetim anlayışı, istişareye önem vermeyen, kapalı elit bir grup ile sendikamızı yönetmeye çalışan, her üye tarafından ihtiyaç olunduğu anda ulaşılamayan, üyeden gelen  yaklaşık 34 aylık aidatlarla üyeye öğretmenler gününde ya da diğer özel günlerde bile hediye olarak el çantası, ajanda, kalem vb. hediyeleri vermeyi üyesine çok gören bir zihniyetle sendikamız yetkiyi  alamadı. Bu sendikaya ilçemizde ikincilik yakışmamaktadır. Oysaki biz, ülkemiz genelinde,  Genel Yetkili bir sendikanın erdemli, şerefli ve asil üyeleriyiz. Sendikamızdaki bu durum bizi derinden rahatsız etmektedir. Mevcut yönetim, 2011` deki 700 üye hedefine ulaşmakta zorlanmıştır. Bafra`mızda var olan eğitim iş kolundaki muazzam üye potansiyeli olabilecek kamu görevlisine  rağmen yetkiyi almayı becerememiştir. İlçemizde görev yapan, sendikalı yada sendikasız tüm eğitim çalışanları bizim için çok değerlidir.

Aynı anlayışı devam ettirecek bir yönetim kurulu ile de ikinci 3 yıl yine sendikamız ilçemizde yetkiyi alamayacaktır. Yetkiyi alamayan yönetim BAŞARISIZDIR. Yetkiyi alamadık ancak üye sayımızı artırdık diyen yönetim, yenilgisinde ki acizliği ve başarısızlığı itiraf ederek, şaşkınca savunma yapmaktadır, mazeret üretmektedir. Oysa iş yapmak isteyen çözüm üretir. Yetkili olan rakip sendikada   bu 3 yılda üye sayısını yükseltmiştir, yetkili olan bu malum sendika bizim yönetimimizdeki EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI karşısında yetkisini kaybedecek, asla başarılı olamayacak ve sürekli yenilgi yaşayacaktır.

 

Kıymetli Üyemiz,

Bu başarısızlık,  dava bilinci yüksek olan bizim yönetime talip olmamızı gerekli kılmıştır. Sizler yetki için bizleri yetkilendirdiğinizde, her üye bu sendikaya daha fazla ait olduğunu, üyeler arasında hiç fark gözetilmediğini hissedecek, yetkiyi inşallah aldığımızda hiçbir üye yenilmişlik duygusu yaşamayacaktır. Aşılamayacak hiçbir engel tanımıyoruz.

Sizlerin bize vereceği destekle, gayretli çalışmalarımızla, ilçemizde yetkiyi Allah`ın izniyle alacağımıza inancımız tamdır.

Muhterem Arkadaşlar,

Her üyemizin de okullarda yöneticilik yapacak kapasite de olduğuna inanıyoruz. Yönetici arkadaşımızın eğimde kalite ve başarıyı artırabilmesi için her zaman yanında olacağız. Şahsi ikbal değil, üyelerimizin yarınlarına ilişkin hayallerini, umutlarını  destekleyeceğiz. Üyelerimizi  mağdur eden, mazeret üreten, kurtla yiyen kuzuyla ağlayan  bir yönetim anlayışını asla benimsemeyeceğiz.

Genel Merkezimizin, ülkemize daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük anlayışına rağmen, mevcut yönetim ilçemizde seçim dönemi olan bu günlerde, üyenin kime ve nasıl bir yönetim anlayışına oy vereceğini, çevresindekilere yüksek sesle haykırmaya çekinmesi, seçimlerde sergilenen antidemokratik tutum, genel merkezimizin bu misyonu ile çelişmektedir ve üyelerimiz bu baskılara asla itibar etmeyecektir.

Sürekli okul ziyaretleri yaparak, üyelerimizi dinlemek, sorunları yerinde çözmek, yeni üyeler kazanmak temel prensibimizdir. Mevcut yönetim tekrar aday ise asla rakibimiz değildir, bizler rakip olarak ilçemizdeki yetkili sendikayı görüyoruz.

Sizlerin destekleri ve Yüce Allah`ın izniyle seçimi kazandığımızda, tüm üyelerimizin sorunları bizim sorunumuz olacaktır. Bu kutlu yürüyüşümüzde tüm üye arkadaşlarımızın seçime katılarak, bize yetki vermenizi ve sendikamızın ilçemizde YETKİYİ alarak, Eğitim Bir Sen`imizi layık olduğu yerde görme mutluluğunu hep beraber yaşayalım. Sendikamızı birlikte yöneterek kardeşlik hukukumuzu, birlik beraberliğimizi pekiştirelim.

Bu duygu ve düşüncelerimizle sizlere; selam, sevgi ve saygılarımızı sunarız. Hepinizi Yüce Allah`a emanet ediyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Enes Şahin Bayrak'tan Açık Mektup içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0