ULUSAL

Engelli Gençten Paylaşım Rekoru Kıran Video

 
 626
Engelli Gençten Paylaşım Rekoru Kıran Video - İzmir`de engelli genç Bora Acar Zöngür`ün (25) paylaştığı video, sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı. Evinin önündeki engelli rampalarına park eden araçlar yüzünden tekerlekli sandalyesi ile evine giremeyen gencin videosu çok sayıda kişi tarafından paylaşılırken video yorum yağmuruna tutuldu.
Bafra Haber

 |  - İzmir`de engelli genç Bora Acar Zöngür`ün (25) paylaştığı video, sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı. Evinin önündeki engelli rampalarına park eden araçlar yüzünden tekerlekli sandalyesi ile evine giremeyen gencin videosu çok sayıda kişi tarafından paylaşılırken video yorum yağmuruna tutuldu.

İzmir Devlet Opera ve Balesi`nde kadrolu bale sanatçısı iken geçen yıl Antalya`da kırmızı ışıkta geçen bir minibüsün, bulunduğu araca çarpması üzerine omurgası kırılan ve tekerlekli sandalye ile hayatına devam eden 25 yaşındaki Bora Acar Zöngür, sık sık sosyal medyada engellilere yönelik videolar paylaşıyor.

Zöngür`ün son paylaşımı ise engellilere engel olan insanlara yönelik ders verici nitelikte oldu. akşam saatlerinde evinin önünde bulunan iki engelli rampasına da araç park edildiği için evine gidemeyen Zöngür, karşılaştığı sorunun görüntüsünü kaydederek farkındalık oluşturmak amacıyla videoyu sosyal paylaşım sitesine yükledi. Videonun hızla yayılmasıyla çok sayıda kişi söz konusu videoyu paylaşarak engellilere engel olanlara tepkilerini dile getirdi.

"KÜÇÜK BİR İSYANDI"
Zöngür, çektiği videoda şu ifadeleri kullandı: "Evime girebilmek için kaldırımı kullanmak zorundayım. Bu kaldırıma çıkabilmek için de iki tane rampa mevcut ama bu rampayı kullanamıyorum çünkü bana geçecek yer bırakmamışlar. İkinci rampayı da kullanamıyorum. Güzel bir aile yemeğinden çıktım, evime girebilmek için bir tek bu kaldırımı kullanabilirim ama bu kaldırımı da kullanamıyorum. Hayatımın ilk 24 senesini engelsiz bir insan olarak yaşadım. Engelli olmayı ben istemedim, hiç kimse engelli olmayı istemez.

Bir trafik kazası sonucu bu hale geldim. Yaptığımız kazada arabayı ben bile kullanmıyordum. Arkadaşım bütün kurallara uyuyordu. Kırmızı ışıkta geçen bir zat tarafından bu hale geldim. Engelli olmadan önce bu devletin kadrolu bale sanatçısıydım. Bedenimi normal bir insandan çok daha iyi kullanabilen bir insandım ama şimdi tekerlekli sandalyeye mahkumum. Engelsizken bir araba sahibiydim ama hiçbir zaman arabamı bir engelli rampasının önüne park etmedim. Küçük bir isyandı, sizlerle paylaşmak istedim umarım bu video bir işe yaramıştır."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Engelli Gençten Paylaşım Rekoru Kıran Video içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0