GÜNDEM

Engelli Yaşam Ve İstihdam Komisyon Toplantısı

 
 789
Engelli Yaşam Ve İstihdam Komisyon Toplantısı - Bafra Engelliler ve İstihdam Komisyonu 2. toplantısını TSD Bafra Şubesi'nde yaptı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Engelliler ve İstihdam Komisyonu 2. toplantısını TSD Bafra Şubesi'nde yaptı.

Toplantıda gündemi oluşturan dernek başkanlarının sunumları, kadınların ve engellilerin sorunları, 29 kim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili faaliyet kararları alınması, dilek ve temenniler gibi konular görüşüldü.

Toplantıya, TSD Bafra Şubesi Bşk Murat Ceylan ve yönetim kurulu üyeleri, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İşkur Müdürü Sait Gül, Bafra GİAD Yönetim Kurulu üyesi Murat Sever, Türkiye Emekliler Derneği Bafra Şube Bşk Turgut Seden, Bafra Umut Derneği Bşk Hülya Yangın Ertekin ve Derya Ergin, Ha-Bi-Der Genel Başkanı Yaşar Önbaş, Bafra İlçe Sağlık Memuru Remzi Dülger ve hemşire Hülya Tekçam Börek, Bafra Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürlünden Ahmet Önem, KÜSADER Bşk Gülseren Akdaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır, Erol Bayrak, Tüketici Hakları Derneği Bşk Hamza Reis, Beyazay Derneği Bşk Seyfi Deli ve Bşk Yrd Fatih Uyanık ve Bafralı Kadınlar Kültür ve Dayanışma Derneği Bşk Mine Yaran katıldı.

Toplantıda konuşan TSD Bafra Şubesi Yönetim Kurulu'ndan Ece Öztürk şunları söyledi:

"Ezilen, hor görülen demeyeceğiz de şefkat, hoşgörü ve iyi niyete toplumun diğer kesimlerden daha çok ihtiyacı olan emekliler, kadınlar ve engellilerin, toplumdan beklentilerini ve çözüm yollarını tartışacağız. Dert çekenin halinden çekmeyen anlamaz mantığıyla yola çıkarak, sunumlar halinde görüşlerimizi paylaşacağız. Engellilerin de birer birey olduğunu düşünürsek şefkat, ilgi ve hoşgörünün kat be kat fazlasını engelli vatandaşalrımız için de talep etmemiz sanırım yanlış olmaz. Engellilerin yaşamın her alanında engellerle karşılaştığını ve bu engelleri diğer insanların engellilere acıyarak değil de onlara yardım elini uzatıp, yaşantılarının bir bölümü de olsa onlara yanlarında bir yer açarak, tüketici kesim olmak yerine üretici kesim olmaları için destek vermek üzere bu sorunları kısmen de olsa aşabiliriz"

Bafra İşkur Md Sait Gül ise çalışma hayatında özürlülerin durumu ve 4857 sayılı İç Kanun'un özürlülere yönelik hükümleri ve özürlülerin İŞ-KUR aracılığıyla toplum yararına program vasıtasıyla Kamu Kurumları'na alınmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TSD Bafra Şubesi Bşk Murat Ceylan ise toplantının amacına ulaşmasını arzu ettiklerini belirtti.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de topluma karşı sorumlu olduklarını ancak bunu yerine getirirken bir takım söylenti, dedikodu ve aslı olmayan yalan beyanlardan, söylemlerden uzak durulmasını ve rağbet edilmemesini, imkanlar dahilinde engellilere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Komisyon Bşk Erol Bayrak tüm konuşmalara verdiği cevapta şöyle dedi:
"Amacımız, yapıcı ve demokratik olarak engelliler ve diğer kesimlere eşit mesafede hizmet ve ilgi göstermektir. Taşıdığımız misyon ve vizyonun ve sorumluluğun bilincinde olarak sorunlara birlikte çözüm yolu aramanın gayreti içersinde hareket etmeliyiz. Engellilerin ve diğer kesimlerin yaşadıkları çeşitli sorunların farkındayız. Bu sorunları da birlikte ve iyi niyetli olarak ve imkanlar dahilinde çözümlenmesinden yanayız."

Haber: Oktay Zerrin-Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Engelli Yaşam Ve İstihdam Komisyon Toplantısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0