SAMSUN

Engelliler Gecesi Coşkulu Geçti

 
 135
Engelliler Gecesi Coşkulu Geçti - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Vezirköprü Engeliler Kültür Dayanışma Derneği tarafından engelliler yararına bir gece düzenledi
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Vezirköprü Engeliler Kültür Dayanışma Derneği tarafından engelliler yararına bir gece düzenledi

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı İbrahim Açıkel, siyasi partilerin kadın kolları başkanları, sivil toplum örgütlerinin ve derneklerin başkanları, öğrenciler, veliler ve Vezirköprülü bayanlar katıldı. Programın sunucusu bedensel engelli Fatma Vergi, "Ben bir engelli seviyorum. Tüm engellemelere rağmen" diyecek programın açılışını yaptı ve kendi yazdığı şiiri okudu.

Vezirköprü Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emre Özsoy yaptığı konuşmada derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek hedeflerinin engelsiz bir ilçe oluşturmak olduğunu söyledi. Bir engelli annesi ve derneğin başkan yardımcısı olan Birgül Kartal kendisinin de bir engelli annesi olduğunu, engelli ve engelli annesi olmanın zorluklarını bildiğini belirterek, ilçe halkından kendilerini yalnız bırakmamalarını istedi.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis derneğe ve engellilere ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını açıklayarak 25 tekerlekli sandalye alacağını, ilçenin trafik probleminin çözümüne ilişkin yapılan proje kapsamında engellilerin kaldırım ve diğer sorunlarının da ortadan kalkacağını söyledi. Daha sonra sahne alan Türk halk müziği sanatçısı Habibe Bozkır sahne alarak söylediği türkülerle programa katılanları coşturdu. Program sonunda dernek yararına çekilişler yapıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Engelliler Gecesi Coşkulu Geçti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0