ULUSAL

Erdoğan, Obama`yla Görüştü

 
 417
Erdoğan, Obama`yla Görüştü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede IŞİD ve Suriye meseleleri el alındı.
Bafra Haber

 |  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede IŞİD ve Suriye meseleleri el alındı.

Cumhurbaşkanlığından görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın Kabil`den İstanbul`a dönüşü akabinde gerçekleşen görüşmede, IŞİD`in ilerleyişini durdurmaya yönelik alınabilecek önlemler ve Kobani dahil olmak üzere Suriye meselesi ele alındı. Görüşmede, yaklaşık 180 bin Kobanilinin de aralarında bulunduğu 1,5 milyonu aşkın Suriyeliye kucak açan Türkiye`nin, bu insanlara yaptığı yardımlara da değinildi.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, IŞİD`e karşı ortak mücadeleyi güçlendirmek için yakın işbirliği yapmayı sürdürme konusunda mutabık kaldılar. İki lider, Afganistan`da barış ve istikrarın güçlendirmeye yönelik çaba harcama konusunda yakın işbirliği içinde olmanın önemli olduğunu da vurguladılar"  denildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Erdoğan, Obama`yla Görüştü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0