ULUSAL

Erdoğan`ın Yeni 1 Numarası...

 
 965
Erdoğan`ın Yeni 1 Numarası... - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül`ün Köşk kadrosunu dağıtıyor. Köşk`ü silbaştan yenileyecek olan Erdoğan`ın yeni 1 Numarası kim olacak?
İçişleri Bakanı Efgan Ala`ya yeni Cumhurbaşkanı Genel Sekreterinin kim olduğunu sorduğumda, "Siyasetçi olmayacak "dedi.
Bafra Haber

 |  - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül`ün Köşk kadrosunu dağıtıyor. Köşk`ü silbaştan yenileyecek olan Erdoğan`ın yeni 1 Numarası kim olacak? İçişleri Bakanı Efgan Ala`ya yeni Cumhurbaşkanı Genel Sekreterinin kim olduğunu sorduğumda, "Siyasetçi olmayacak "dedi.

Çankaya Köşkü`nde yaşanan devir-teslim töreni her yönüyle güzeldi. Erdoğan`ın karşılanışı , Gül`ün uğurlanışı ,karşılıklı jestler,dostane mesajlar.. 
Şekil ve içerik olarak tarihi güne yakışan tören izledik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Çankaya Köşkü`nde ilk günü tamamladı. Hiç vakit kaybetmeden icraatlara başlıyor. 
Erdoğan`ın ilk işlerinden birisi Köşk kadrosunu oluşturmak olacak.
Şunu açıkça yazmak gerek. 
Erdoğan, "kardeşim" dediği Abdullah Gül`ün kadrosuyla çalışmayacak.
Gül döneminde göreve gelenlerin ,bir-iki istisna dışında, tamamen değişeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

1 NUMARA KİM OLACAK? 

Çankaya Köşkü`nü sıfırdan yapılandıracak olan Erdoğan`ın çalışma kadrosuna katacağı en kritik isim şüphesiz Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri olacak. 
Genel Sekreter, Devlet bürokrasinin en tepe ismi oluyor. 
Peki, Erdoğan`ın yeni " 1 numara"sı kim olacak?

Bu ismin kim olacağını şu aşamada birkaç kişi biliyor. Bunlardan birisi de İçişleri Bakanı Efgan Ala. Başbakanlık döneminde Erdoğan`ın "müsteşar" olarak 1 numaralı bürokratıydı Ala.
Yemin töreni öncesi Meclis kulisinde Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer ile birlikte ayak üzeri lafladık Ala ile...

Utku "˜nun da benim de aklımızda aynı soru olmalı ki, "Genel Sekreter kim oluyor?" diye sorduk. Efgan Bey, önce güldü . "Biliyorum ama söyleyemem" dedikten sonra kimlerin olmayacağını söylemekle yetindi. "Genel Sekreter milletvekili,bakan arkadaşlardan olmayacak" dedi.

Efgan Ala`nın çizdiği prototip şu açıdan önemli: Köşk`ün yeni genel sekreter adayları arasında eski bakan Binali Yıldırım ile bazı AK Parti`lilerin ismi geçiyordu. Bu isim siyasetçi değilse Binali Bey Köşk Genel Sekreteri olmuyor demektir.

BURSA VALİSİ Mİ? 

Yeni Genel Sekreter`in mülki idare amirleri yani Valiler arasından olabileceğini söyleyenlerin işaret ettiği bir isim var: Bursa Valisi Münir Karaloğlu. Münir Bey, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın tuttuğu isimlerden. Van Valiliğinden Bursa`ya gelmişti. Erdoğan`ın hemşehrisi yani O da Rize`li.

Efgan Ala ile konuştuktan bir saat sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile karşılaştım Meclis kulisinde. Yanında Kütahya Valisi Şerif Yılmaz vardı.Yemin törenini izlemek için gelmişlerdi. Şaka yoluyla,"yüksek rakımlı tepeler hayırlı olsun" dediğimde gülerek yanımdan uzaklaştı.

FAHRİ KASIRGA MI?

Bu arada Erdoğan`ın Efgan Ala`nın İçişleri Bakanı olmasının ardından Başbakanlık Müsteşarlığına getirdiği Fahri Kasırga`nın adı da potansiyel Köşk Genel Sekreteri adayları arasında geçiyor.

Kasırga`nın da Rize`li olduğunu hatırlatalım. Daha önceki yazılarımda değinmiştim. Erdoğan, Çankaya Köşkü kadrosunu yenilerken eski ekibini yanına alacak. Başbakanlıkta birlikte çalıştığı yakın kurmayları yani danışmanlarını Köşk`e taşıyacak.

Mücahit Arslan, Mustafa Varank, Hasan Doğan,Ertan Aydın,Lütfullah Göktaş, Aydın Ünal ve Şenol Kazancı Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın yine "A Takımı" kadrosunda yer alacak.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Erdoğan`ın Yeni 1 Numarası... içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0