SAMSUN

Erkeklerin Yüzde 65'inde Meme Büyümesi Var

 
 78
Erkeklerin Yüzde 65'inde Meme Büyümesi Var - Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç
Bafra Haber

 |  - Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç

Dr. Hayati Akbaş, çoğunlukla erkeklerde meme büyümesinin nedeninin belli olmadığını, toplumda erkeklerin yüzde 65'inde bu sorunun olduğunu söyledi.

Erkeklerde meme büyümesinin ciddi olumsuz teşhirler oluşturduğunu belirten FBM Tıp Merkezi Dr. Hayati Akbaş, "Erkeklerde meme büyümesi (jinekomasti) kadınlara benzer bir şekilde normalden büyük hale gelmesidir. Erkeklerde memelerin büyümesi durumunda bu durum erkekler üzerinde çok ciddi olumsuz tesir oluşturur. Onu kamufle etmek için sıkı korse ya da daha kalın kıyafetler giyerler. Bu nedenden dolayı birçok sportif aktivitelere, tatil aktivitelerine katılmaktan kendilerini imtina ederler. Hatta sosyal ortamlarda rahatsızlık hissederler" dedi.

Erkeklerde meme büyümesinin tedavi edilebileceğinin altını çizen Akbaş, "Çoğunlukla erkeklerde meme büyümesinin nedeni belli değildir. Genetik nedenlerle veya yapısal nedenlerle meme büyümesi söz konusudur. Ayrıca kilolu erkeklerde de normal erkeklere göre memeleri daha fazla büyüyebilir. Erkeklerde hormonal bir neden varsa, hastalık varsa bunun mutlaka araştırılıp buna göre tedavi edilmesi gerekir ama bu çoğunlukla yüzde 1-2'yi kapsar. Yüzde 98 erkeklerde meme büyümesinin sebebi belli değildir. Yani erkeklerde nedensiz olarak ortaya çıkar. Herhangi bir hastalığa bağlı olarak ortaya çıkmaz. En önemli sonucu erkeklerde çok ciddi bir psikolojik rahatsızlık kaynağı oluşur. Bu nedenden dolayı jinekomasti olan erkekler plastik cerrahilere müracaat ederler. Jinekomastinin tedavisi zor değildir. Toplumdaki erkeklerin yüzde 65'inde jinekomasti sorunu vardır. Bunun bir kısmı problem etmezken, diğer bir kısmı da çok ciddi ileri derecede psikolojik rahatsızlıklara kadar giden sorunlara yol açabilir" diye konuştu.

Erkeklerde jinekomasti sorununun genellikle ergenlik döneminden itibaren ortaya çıktığını ifade eden Akbaş, "Meme büyümesi ergenlik dönemindeki çocuğu rahatsız ediyorsa onun performansını, sosyal ilişkilerini, okul başarısını olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden mutlaka bir plastik cerrahi tarafından değerlendirilmesi gerekir ve gerekirse müdahale ile düzeltilmelidir. Jinekomasti her yaşta karşımıza çıkabilir. Jinekomastide en çok kullanılan yöntem liposuction (yağ alma), lazerli liposuction ve cerrahi yöntemdir. Hangi yöntemin uygulanacağına ise muayene ile karar vermek mümkündür ama hepsinde de sonuçlar tatmin edicidir. Bu tür probleme sahip olan çocukları olan aileler, bu konuda çocuklarına yardımcı olsunlar. Çocukların o şekilde bir ergenlik dönemi geçirmeleri, onların ileriki yaşlarda psikolojilerinde olumsuz tesirler bırakacaktır" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Erkeklerin Yüzde 65'inde Meme Büyümesi Var içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0