ULUSAL

Eski Abd Büyükelçisi: Sonunda Biri Putin`e Haddini Bildirdi

 
 83
Eski Abd Büyükelçisi: SonundaBiri Putin`e Haddini Bildirdi - ABD`nin Eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Türkiye`nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağını düşürmesiyle alakalı yaptığı açıklamada, "Sonunda birinin Putin`e haddini bildirmesinden memnunum" dedi.
Bafra Haber

 |  - ABD`nin Eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Türkiye`nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağını düşürmesiyle alakalı yaptığı açıklamada, "Sonunda birinin Putin`e haddini bildirmesinden memnunum" dedi.

2008-2010 yılları arasında ABD`nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan ve Bush yönetiminde de ABD`nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcılığı görevini üstlenen James Jeffrey, Fox Business kanalında katıldığı programda Türkiye`nin sınırını ihlal eden Rus uçağını düşürmesiyle alakalı açıklamalarda bulundu. Jeffrey, "Doğrusu, sonunda birinin Putin`e haddini bildirmesinden memnun oldum. Putin`in son derece hassas olan sınır bölgesine saldırganca tutumu devam ediyor, çünkü müttefiki Suriye böyle talep ediyor. Putin bu tutumunu NATO sınırlarına da uyguluyor. Uçaklarıyla NATO hava sahasını defalarca taciz ediyor" diye konuştu. Türkiye`nin Rus uçağını defalarca uyardığını açıkladığını ancak Rusya`nın bunu inkar ettiğinin sorulması üzerine Jeffrey, "Eğer Putin adı Pinokyo olsaydı burnu 1 metre olurdu. Terörist hedefleri olan IŞİD`i bombalamıyorlar, Esad rejimine karşı savaşan Türkmenleri bombalıyorlar. Uçağın vurulduğu yerin yakınlarında hiçbir IŞİD mevzisi bulunmuyordu. Rusya`nın IŞİD`i hedef aldığı konusunda şüphelerim var. IŞİD Rusya için bir bahane, şimdi İran ve Hizbullah`la bir olup bütün bölgedeki nüfuzunu artırmak istiyor. Bunun için de IŞİD`e ihtiyacı var. IŞİD`i yok etme amacı gütmüyorlar. Rusların Ortadoğu`ya zorla girmesi son derece tehlikelidir ve hem stratejik hem de taktik açısından oyunun kurallarını değiştiren bir hamledir" dedi.
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Eski Abd Büyükelçisi: Sonunda Biri Putin`e Haddini Bildirdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0