SİYASET

Esra Deniz Karagöl`den Cumhuriyet Operasyonuna Kınama

 
 292
Esra Deniz Karagöl`denCumhuriyet Operasyonuna Kınama - CHP Bafra İlçe Sekreteri Esra Deniz Karagöl, CHP Bafra örgütü adına basın açıklaması yayımlayarak Cumhuriyet Gazetesi Çalışanlarına Yönelik Operasyonu kınadı.
Bafra Haber

 |  - CHP Bafra İlçe Sekreteri Esra Deniz Karagöl, CHP Bafra örgütü adına basın açıklaması yayımlayarak Cumhuriyet Gazetesi Çalışanlarına Yönelik Operasyonu kınadı.

CHP Bafra İlçe Sekreteri Esra Deniz Karagöl`ün kınama yazısında şu ifadeler yer aldı:

Cumhuriyet Gazetesi çalışanları, FETÖ nün 15 Temmuz da kalkıştığı asla kabullenemeyeceğimiz hain darbe girişimine dolaylı katkı vermekle suçlanmaktalar. Cumhuriyet Gazetesi şimdiye kadar laik ve demokratik hukuk devletini savundu. Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu ve daha nice Cumhuriyet Gazetesi çalışanı yaşamları cemaatler ve illegal yapılanmalarla mücadele etmekle geçen ve demokrasi, hukuk adına ağır bedeller ödeyen gazeteci ve yazarlardır. Her darbe sonrasında en büyük bedeli ödeyen Cumhuriyetle yaşıt olan Cumhuriyet Gazetesi`ne ve basına yönelik baskıyı asla kabul etmeyeceğiz.

Cumhuriyet Gazetesi sürekli olarak şeriat özlemi içinde olan güçler tarafından tehdit edildi, bedeller ödedi. Yıllarca iddianamede adı geçen terör örgütleri ile mücadele eden, bu konuda haberler yapan gazete bugün ciddi anlamda mücadele ettiği "FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiası ile operasyona maruz bırakılmıştır.

Geçmişte 15 Temmuz`dan sonra demokrasi ve özgürlüklerden bahsedenler bugün temel hak ve özgürlükleri, basın ve ifade özgürlüğünü ayaklar altına alıyor. CHP olarak bizler Cumhuriyet`e ve basın özgürlüğüne sahip çıkacağız. Cumhuriyet Gazetesi`nin yanındayız, basın ve ifade özgürlüğü için, demokrat Türkiye için, muhalefete devam ediyoruz, edeceğiz. Hukuka olan güvenimiz ve kararlılığımızla özgür basının hiç susmayacağına ve demokrasinin kazanacağına inanıyoruz."

Hukuksuz baskıcı şiddete dayalı uygulamaları reddediyor, Cumhuriyet gazetesi ve çalışanları hedef alınarak ülkedeki Cumhuriyet ruhuna yapılan bu operasyonu kınıyoruz.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Esra Deniz Karagöl`den Cumhuriyet Operasyonuna Kınama içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0