EĞİTİM

Fatih Ortaokulundan Kardeşimizi Seçtik, Yardımına Yetiştik Projesi

 
 125
Fatih Ortaokulundan KardeşimiziSeçtik, Yardımına Yetiştik Projesi - Fatih Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bafra Kaymakamlığınca onaylandıktan sonra yürürlüğe giren "Kardeşimizi Seçtik, Yardımına Yetiştik" projesi uygulanmaya başlandı.
Bafra Haber

 |  - Fatih Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bafra Kaymakamlığınca onaylandıktan sonra yürürlüğe giren "Kardeşimizi Seçtik, Yardımına Yetiştik" projesi uygulanmaya başlandı.

Projeyle okul öncesi dönemle buluşamayan öğrenci adaylarına evde eğitim verilerek onları ilkokula hazır hale getirmek amaçlanmaktadır.  

Proje ile ilgili açıklamalar yapan Fatih Ortaokulu Müdürü İsmail Erkanlıoğlu "Okul öncesi çağ nüfusu ile ilgili yapmış olduğumuz alan taramasında yüreğine dokunacağımız birçok can`ın olduğunu gördük.  Bu verilerle anasınıfı öğretmenlerimle yapmış olduğum toplantılar sonucunda yavrularımızı okul ve akranları ile nasıl buluşturacağımızı araştırırdık. Okul olarak mevcutlar ile yetinmeyip eldeki imkânların ötesine ulaşmaya karar verdik ve  "Kardeşimizi Seçtik, Yardımına Yetiştik" projesi ortaya çıktı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde şartları elverişsiz çevrelerden ailemizi tespit ederek öğrenci adayımızı belirledik. Proje kapsamında belirlenen bu yavrumuz eğitim öğretim yılı sonuna kadar öğretmen, öğrenci ve velilerimiz tarafından evinde ziyaret edilecektir. Öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirilen ziyaretle anasınıfı öğretmenimiz Banu Süzgün tarafından etkinlikler yapılacak ve kazanımlar yavrumuza verilecektir. Yapılan bu çalışmalar gün sonunda öğrenci adayımıza hediye edilecektir. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan bu çalışmayla bir can`a el uzatmak, birkaç yüze gülücük olmak, minik bir kalbe dokunmak istedik. Ayrıca bu projeyle öğrencilerimiz de içinde bulundukları nimetlerin farkına varacaklardır." dedi.

"Kardeşimizi Seçtik, Yardımına Yetiştik" proje danışmanı Banu Süzgün ise "okulumuzun anasınıfındaki öğrenci velilerimizle yapmış olduğumuz paylaşımlar neticesinde böyle bir çalışmanın yapılmasına karar verdik. İlk ziyaretimizi öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirmenin huzurunu yaşıyoruz. Projemiz amacına uygun ilerlemektedir. Proje ile öğrencilerimize sorumluluk bilinci kazandırmayı, paylaşmanın önemini kavratmayı, öğrencilerimiz arasında yardımseverlik duygusunu geliştirmeyi,  ellerindeki imkânların önemini kavratmayı amaçlıyoruz. Ayrıca 2014/2015 öğretim yılının ikinci dönemindeki tüm kazanımlar bu öğrenci adayımıza verilecek ve ilkokula hazır hale getirilecektir."dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Fatih Ortaokulundan Kardeşimizi Seçtik, Yardımına Yetiştik Projesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0