SAMSUN

Fındıkta Tarla Okulu Başlatıldı

 
 252
Fındıkta Tarla Okulu Başlatıldı - Samsun'un Çarşamba ve Terme ilçelerinde 'Fındıkta Tarla Okulu' başlatıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Çarşamba ve Terme ilçelerinde 'Fındıkta Tarla Okulu' başlatıldı

Samsun'da yaklaşık 900 bin dekar alanda fındık yetiştiriciliği yapılıyor. Terme ve Çarşamba başta olmak üzere birçok ilçede yaygın olarak fındık üretimi gerçekleştiriliyor. 2015 yılı Ocak ayından itibaren Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Terme ve Çarşamba İlçe Müdürlükleri ile birlikte çitçi eğitiminde 4 köyde 'Fındıkta Tarla Okulu' uygulamaları başlatıldı.

Fındıkta Tarla Okulu uygulamasıyla ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Fındıkta yetiştiricilik ve zirai mücadelede üreticilerce yapılmakta olan eksik uygulamalar önemli miktarda ürün ve kalite kaybına neden olmaktadır. Tarla okulunda eğitimler, konu uzmanları teknik elemanlar tarafından üretici guruplarına üretim sezonu boyunca uygulamalı olarak verilmektedir ve fındıkta yetiştirme teknikleri; gübreleme, budama, sulama, yaygın olarak görülen zararlı etmenlerle mücadele konularında bilgi aktarılmaktadır. Terme ve Çarşamba ilçeleri Çatak, Ordubaşı, Ambartepe ve Oğuzlu Mahallelerinde başlatılan tarla okulu faaliyetine fındık üreticileri yoğun ilgi göstermişlerdir. Çiftçi ve uzman kaynaşması ile gerçek ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim çalışmalarını sürdürmek, zirai ilaç kullanımını azaltarak riski yüksek kimyasalların zararlı etkilerinden üreticileri, çevreyi ve tüketicileri korumak, üretim süresince kayıt ve izlenebilirliğin sağlanması bilincini yerleştirmek, kendi bahçelerinin uzmanı haline getirebilecek bilgi ve becerileri kazanmak bu eğitim faaliyetlerinin temel hedeflerindendir" dedi.

Fındıkta verimi artırmanın ve kaliteli ürün elde etmenin yolunun üreticilerin yetiştiricilik ile bitki koruma faaliyetlerini tekniğine uygun yapmaları ile mümkün olabileceğini belirten Kadir Güven, tarla okullarının önemli ölçüde bu amaca hizmet ettiğini sözlerine ekledi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Fındıkta Tarla Okulu Başlatıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0