GÜNDEM

Gazibey Köyü`nde Okul Açılışı

 
 291
Gazibey Köyü`nde Okul Açılışı - Bafra Gazibeyli Özdemir Ataseven İlkokulu`nun açılışı yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Gazibeyli Özdemir Ataseven İlkokulu`nun açılışı yapıldı.

Onarım yapılan okulun tekrar eğitim-öğretime kazandırılması için Gazibeyli Köyü`nde açılış töreni düzenlendi. Törene, Bafra Kaymakamlığına vekâleten Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Botaş Genel Müdür Yardımcısı Kerim Taşkıran, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Gazibeyli Köyü Muhtarı Bayram Koparan, çok sayıda vatandaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşmalara geçildi. İlk olarak Gazibeyli Köyü Muhtarı Bayram Koparan bir konuşma yaptı.

 Muhtar Koparan, konuşmasında okulun onarımında katkıları bulunan Kaymakam Halis Arslan`a, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`e, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu`na ve özellikle de Ataseven ailesi adına İşadamı Özdemir Ataseven`e teşekkür etti.

 Muhtar Koparandan sonra İşadamı Özdemir Ataseven bir konuşma yaptı. Konuşmasına, "Köyümüzde eski kalabalık yoksa da ağırlığı yerinde maşallah. Misafirlerini ağırlamasını da biliyor." diyerek başlayan Özdemir Ataseven sözlerini şöyle sürdürdü. "Bazı arkadaşlar okulu yaptırdınız ama öğrenci sayısı az diyor olabilir. Bu okuldan belki bir genel müdür, belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı çıkabilir. Ülkesine çağ atlatabilir. Memleketimizin en ücra yerlerine hizmet götürebilir. Faydalı insan olur. Sayının ne önemi var. Bahçeden ne kadar meyve aldığınız önemli değil ne kalitede aldığınız önemli. Onun için bu çocuklara biz o gözle bakıyoruz. Onun için şunu taahhüt ediyorum Modern okulların altyapısında ne varsa bu okulda da yapmaya çalışacağız. "

 Daha sonra kürsüye gelen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ise şehrimizin dışında veya şehrimizde yaşayan işadamlarımıza da örnek olan bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum diyerek konuşmasında şunları söyledi: "Bugün güzel bir yuvayı tekrar öğrencilere daha iyi bir eğitim öğretim yapılmasını sağlamak açısından bizim hizmetimize sunulmasının açılışını yapmaktayız. Burada okuyan öğrenciler gidiş geliş yaptıklarından kış aylarında sıkıntı yaşıyorlardı. Bu anlamda bu okulun onarımına ihtiyaç vardı. Muhtarımız Bayram Koparan Bey güzel bir teklifle bizlere geldiğinde çok memnun olduk. Bu anlamda değerli işadamımız Özdemir Ataseven beye çok teşekkür ediyorum."

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, güzel bir açılışta birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek şunları söyledi. "Baframızın değerli işadamlarının yaptığı bu güzel hizmetler, bizleri heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor. Kendilerini Bafra adına tebrik teşekkür ediyorum ve Özdemir beye çok teşekkür ediyorum.

 Biliyorsunuz daha önceden ilçemize bir fakülte kazandırmak için tüm Bafralı hemşehrilerimiz ile el ele çeşitli çalışmalar yaptık. Neticede Aşcı ailesi buraya çok güzel bir Turizm Fakültesi binası yaptılar. Şimdi Özdemir Bey de buraya büyük emek sarf etti. Başka işadamlarımız da var görüştüğümüz. Bir de Bafra`mıza Ondokuz Mayıs Üniversitesi`ne bağlı İşletme Fakültesi açma kararı da Yök`den çıktı. Milli Eğitim Bakanımız da imzaladı. Bakanlar Kurulu kararı da çıktıktan sonra inşallah burada bir de işletme fakültesi`ne kavuşacağız. Hedeflerimiz içerisinde bir devlet üniversitesi ile bir fakülde daha alarak Bafra Kızılırmak Üniversitesi`ne kavuşmak var. İnşallah bunu da kısa zamanda yapacağımıza inanıyoruz. İnşallah bu düşünceyi hep birlikte hayata geçireceğiz. Okulumuz Gazibeyli Mahallemize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm hayırsever işadamlarımıza helalinden bol kazançlar diliyorum" dedi.

Son olarak Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar da bir konuşma yaptı. Konuşmasında bir sıkıntıları olduğunda hayırsever vatandaşlara koştuklarını belirten Kaymakam Çağlar: "Ataseven ailesinin, köylerine yaptıkları bu hayırlı iş bizleri gerçekten mutlu etti. Bu durum, niyeti olan işadamlarına da örnek teşkil edecektir. Kamu imkânları bir yere kadar kullanılabiliyor, ilave işler yapmaya kalktığımızda gözlerimiz hayırsever işadamlarımızı arıyor. Onların kapısını çalıyoruz, birçoğundan da olumlu yanıtlar alıyoruz. Herkes çocuklarımıza, eğitimimize ve memleketimize hizmet etmekten mutluluk duyuyor.  Okulumuz sizlere emanettir. Katkısı olan herkese tekrar teşekkür ediyorum." Dedi.

Konuşmaların ardından okulun ana sınıfı öğrencisi Resul Bayrak İstiklal Marşı`nı okudu. 4. Sınıf öğrencilerinin "BAYRAK" isimli şiiri okumasının ardından ise kurdele kesimi gerçekleşti.

Programın sonunda Gazibeyli Mahalle Muhtarlığının hazırladığı plaketler sahiplerine verildi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Gazibey Köyü`nde Okul Açılışı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0