EĞİTİM

Gençlerden "˜kadına Şiddet` Protestosu

 
 142
Gençlerden "˜kadına Şiddet` Protestosu - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde liseli gençler Kadına şiddeti protesto etti.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde liseli gençler Kadına şiddeti protesto etti.

Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri, Okul öğretmenleri Naim Okay gözetiminde, geçtiğimiz günlerde bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Aynur Dağdemir ve şiddet gören kadınlar için protesto gösterisi düzenledi.

Çocuk gelin ve bir çok farklı konuda kadına şiddeti anlatan gençler, gelinlik giyerek, darp makyajları ile zincilerle bağlandılar.

Kadına Şiddete Son, Çocuk Gelinlere Hayır, Her Yıl 4 Kadından Biri Dayak Yiyor, Son Kurban Opr.Dr. Aynur Dağdemir, Hergün Canlarımız Yanıyor gibi dövizler açan gençler canlı müzik eşliğinde basın açıklamasında bulundu.

Etkinlikte görev alan gençler adına basın açıklaması yapan Tuanna Uncu, "Kadın cinayetlerinin yüzde 70`i eski eşler ve sevgililer tarafından işlenmektedir. Ülkemizde 39 milyon nufusa sahip olan kadınların yüzde 75 oranındaki kesmi çalışmamakta yüzde 41,9`u fiziksel ve cinsel şiddete mağruz bırakılmaktadır. Kadına uygulanan şiddetin son yıllarda yüzde bin 400 artmasına karşı yüzde 48,5 oranında kadın uğradığı şiddeti anlatamamaktadır.

Geçtiğimiz yıl vahşice kurban edilen 290 kadından biri Özgecan`dı. Bir kaç gün önce ise Dr. Aynur Dağdemir 295 kurban arasına katıldı. Cinayetler azalmıyor her gün artıyor. Her gün TV`de kadına yönelik şiddet haberleri izliyoruz." dedi.

Öğrencilerine gözetmenlik yapan ve etkinliği organize eden İngilizce Öğretmeni Naim Okay ise şöyle söyledi:

Bu gün burada kadınlara uygulanan şiddetin her türlüsünü protesto etmek için bir arata geldik. Toplumun dertleriyle dertlenen öğrencilerimiz inanç ve büyük bir kararlılıkla burada toplumu aydınlatmak adına güzel bir gösteri yaptılar. Bu toplumun farkındalığı artsın insanların kadına şiddette bir tepkisi olsun diye yapılmıştır. Umuyorum ki bundan sonraki yıllarda kadına şiddet gittikçe azalacak ve kadına şiddetin uygulanmadığı bir dünya olacak diye düşünüyorum.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Gençlerden "˜kadına Şiddet` Protestosu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0