GÜNDEM

Geleneksel 8. Büyük Kermes Açıldı

 
 140
Geleneksel 8. Büyük Kermes Açıldı - Samsun'un Bafra ilçesinde İrşadiye, Altınyaprak, Mevlana ve Bafra Merkez Yurtları talebeleri yararına düzenlenen 'Geleneksel 8. Büyük Kermes', Bafra Belediyesi Kapalı Fuar Alanı'nda törenle açıldı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Bafra ilçesinde İrşadiye, Altınyaprak, Mevlana ve Bafra Merkez Yurtları talebeleri yararına düzenlenen 'Geleneksel 8. Büyük Kermes', Bafra Belediyesi Kapalı Fuar Alanı'nda törenle açıldı.

8. Büyük Kermes'in açılış konuşmasını yapan Bafra Merkez, İrşadiye, Altınyaprak ve Mevlana Yurtları Müdürü Hüseyin Çelebi, 7'den 70'e herkese, her yaşa, her kasaya, herkese, her zevke göre geleneksel 8. Büyük Kermesi düzenlediklerini söyledi. Kermesin 23 gün açık kalacağını belirten Çelebi, "Milli ve manevi değerlere varis olabilecek nesiller yetiştirmek için yurtlarımız, hizmetlerine devam ediyor. Kermesimizde bu gayeye hizmet için hazırlanmıştır. 4 tane yurdun birleşimiyle, geliri yardıma muhtaç öğrencilerin eğitimi ve öğretimine katkıda bulunmak amacıyla kullanılacaktır" dedi.
Kız yurdu konusunda çok yoğun bir istek olduğunu ifade eden Çelebi, "Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesi de insana verilen önemden geçer. Kız yurdu ile ilgili olarak girişimlere başlamış bulunuyoruz" dedi
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada, "Uzun yıllardır Baframıza, bölgemize ve ülkemize hizmet eden Bafra Merkez, İrşadiye, Altınyaprak ve Mevlana Yurtları yapmış oldukları çalışmalar ve eğitim gören başarılı öğrenciler sayesinde ismini duyurmuştur. İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Onun içindir ki yapılan bu anlamlı çalışmalar için teşekkür ediyor, kermesin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise geleneksel hale gelen öğrenciler yararına yapılan kermesin 8. yılını kutlayarak, hizmet eden herkese teşekkür edip, kermesin hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Konuşmalardan sonra Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş'in duası ile açılış kurdelesi kesildi. Kurdeleyi Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, Bafra Merkez, İrşadiye, Altınyaprak ve Mevlana Yurtları Müdürü Hüseyin Çelebi birlikte keserek kermesin açılışı gerçekleştirdiler. Kermesin açılış töreninden sonra yurt yetkilileri açılışa katılanlara ikramda bulundu.
El emeği, göz nuru çeşit çeşit nakışlar, işlemeler, el örgüleri, pike takımları, elbiseler, çeyizlik eşyalar, mobilya çeşitleri, elektronik ev aletleri ve Anadolu Türk mutfağının çeşitlerinin satıldığı kermesin 23 gün açık kalacağı bildirildi.
  • BafraHaber Yorum
  • Geleneksel 8. Büyük Kermes Açıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0