SAMSUN

Göksel: "Terme İçin Üzerimize Düşeni Yapacağız"

 
 723
Göksel: "Terme İçin Üzerimize Düşeni Yapacağız" - AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Terme'de yaşanan sel felaketinin ardından, evleri ve iş yerleri zarar gören vatandaşların yanında olduklarını belirterek, "Devletimiz ve hükümetimiz muktedirdir
Bafra Haber

 |  - AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Terme'de yaşanan sel felaketinin ardından, evleri ve iş yerleri zarar gören vatandaşların yanında olduklarını belirterek, "Devletimiz ve hükümetimiz muktedirdir

Terme için gereken ne ise yapılacaktır" dedi.

Terme'de 1 Ağustos 2015 Cumartesi günü yaşanan sağanak yağış ve fırtına sonucu, Terme'nin Evci ve Sakarlı Mahallelerinde sel meydana geldi. Yaşanan doğal afetin ardından AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İl Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Ev ve işyerlerinin zarar gördüğü bölgede hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Göksel, "Terme'de can kaybının yaşanmaması bizleri sevindirmiştir. Termeli hemşerilerimizin zararları devletimiz tarafından karşılanacaktır" diye konuştu.

"130 NOKTADA HASAR TESPİTİ"

Bölgenin bir aylık yağış miktarını bir günde aldığını söyleyen AK Parti Samsun İl Başkanı Göksel, "1 Ağustos 2015 Cumartesi günü Terme ilçemizde yaşanan sel felaketi, bizleri derinden etkilemiştir. Sağanak yağış, fırtına ve sel sonucunda Terme'nin Evci ve Sakarlı Mahallelerinde ciddi hasar meydana gelmiştir. Bölgede 130 noktada hasar tespit çalışması yapılmıştır. Yapılan tespitlerde maddi hasarlar meydana gelirken, can kaybının yaşanmaması sevindiricidir. Terme'ye yağan 94 kilogramlık yağış miktarı, bölgenin yaklaşık bir aylık yağış miktarına eşittir. Geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha kendilerine iletiyoruz. Allah bizleri daha büyük felaketlerden korusun ve böyle bir felaketi yeniden yaşatmasın" şeklinde konuştu.

"GEREKEN YAPILACAKTIR"

Göksel açıklamalarını şöyle tamamladı: "Yaşanan sel felaketinin sonrasında Samsun Büyükşehir Belediyesi, SASKİ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD ve Terme Belediyesi ekipleri hızlı bir şekilde çalışmalarına başlamıştır. Vatandaşlarımıza gerekli yardımlar yapılmış ve her türlü ihtiyaçları karşılanmıştır. Hasar tespit çalışmaları tamamlanmış olup; sel felaketi sonrasında oluşan balçıkların temizlenmesi ve ıslah çalışmaları titizlikle devam etmektedir. Bu süreçte devletimiz ve hükümetimiz Terme halkı için gerekli çalışmaları da yürütecektir. Evleri ve işyerleri hasar gören vatandaşlarımızın kayıplarını giderebilmek için bizler de yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Devletimiz muktedirdir. Bugün Terme'de yaşanan bu doğa olayı, yarın ülkemizin başka bir yerinde yaşanabilir. Bu noktada hükümetimiz, daha önce yaşanan doğal afetlerde halkımıza verdiği desteği, Terme halkı için de verecektir."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Göksel: "Terme İçin Üzerimize Düşeni Yapacağız" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0