GÜNDEM

Görülmüş Billboard Davasının Davası:1

 
 135
Görülmüş Billboard Davasının Davası:1 - Billboard Davasının gerekçeli karara ve mahkeme kayıtlarına göre ihale aşamasına kadar olan kısmı.
Bafra Haber

 |  - Billboard Davasının gerekçeli karara ve mahkeme kayıtlarına göre ihale aşamasına kadar olan kısmı.

BİLLBOARD DAVASI KRONOLOJİ 

6 Haziran 2007: Bafra Belediye Meclisi Billboardların 10 yıl kiralanabilmesi için izin verdi.
7 Ekim 2008: Belediye Encümeni Billborad İhalesi açma kararı aldı.
4 Kasım 2008: Billboard ihalesi yapıldı ve Bahar Reklam kazandı.
17 Kasın 2008: Belediye Başkanı Şükrü Neiş ile Sait Özdemir arasında sözleşme imzalandı. Sözleşmeye billboard artırma maddesi eklendi.
22 Aralık 2008: 20 adet Billboard artırımı izni verildi.
3 Temmuz 2011: Haluk Bülbül Bafra'ya Billboard kurdu.
11 Temmuz 2011: Bahar Reklam, Haluk Bülbül'ü Belediyeye şikayet etti.
15 Temmuz 2011: Bahar Reklam, Haluk Bülbül'ü Savcılığa şikayet etti.
8 Ağustos 2011: Haluk Bülbül, Bahar Reklamı savcılığa şikayet etti.
Savcılık soruşturma başlattı.
23 Şubat 2012: Zanlılar tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.
15 Mart 2012 iddianame kabul edildi.
9 Mayıs 2012: mahkeme başladı.
16 Ocak 2013: Savcılık esas hakkında mütalaasını verdi.
17 Ocak 2013 Mahkeme kararını verdi.
Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk "Gerekçeli Kararı Açıkladı"      
İddia Makamı dosyayı temyize gönderdi.

10 YIL KİRALAMA YETKİSİ VERİLDİ
6 Haziran 2007 tarihinde;

Dönemin Belediye Başkanı Şükrü Neiş, aşağıda açıklanan sebeplerle Bafra Belediye Meclisinden billboardları 10 yıl kiralama yetkisi istedi.

ŞÜKRÜ NEİŞ`İN BELEDİYE MECLİSİNE SUNDUĞU DİLEKÇEDEKİ GEREKÇELER
Belediye Başkanı Şükrü Neiş  06.06.2007 tarih ve 26 sayılı yazı ile; yurt içinde ve yurt dışında özellikle büyük şehirlerde görsel medyanın en önemli alanlarından olan "outdoor" reklam hizmetlerinin "kent mobilyaları" adıyla anılıp yaygınlaştığı, bunların raket (CLP), ışıklı mega pano, mega light ve otobüs durağı gibi farklı boylarda afişler taşıyan kent mobilyalarının şehirde hizmete sunulmasının amaçlandığı, bunların hizmete girmesinin öncelikle ekonomik açıdan şehrin ticari yaşamla ilgili hareketlerini artıracağı, diğer taraftan modem bir anlayışta ve estetik değerlere göre tasarlanarak otobüs durağı, raket, Billboard ve mega light gibi mobilyalarla şehre gelişigüzel asılı grafik tasarım özelliği taşımayan, çevre kirliliği yaratacak düzeyde standartlardan uzak "reklam anarşisine" son vermiş olacağının düşünüldüğü yeni ve estetik outdoor sunumlarıyla modern bir şehirleşme örneği gösteren Bafra'nın kötü reklamların çok yönlü kirliliğinden  daha çabuk kurtularak ve "kent peyzajı" açısından da çağdaş bir vizyon kazanmadaki etkili çalışmalarına önemli katkılar sağlayabileceği, bu sistemlerin aydınlatma elemanları taşıdığından akşam saatlerinden itibaren bulunduğu cadde ve sokaklarda şehrin daha ışıklı görünmesine ve aydınlatmaya katkı sağlayacağı, muhtelif bulvar, cadde ve meydan gibi müsait alanlarda anlatılan gerekçeler çerçevesinde bu sistemlerin kurdurulmasına, belediyeden maddi bir katkı çıkmadan bu işlerin yerine getirilmesinde müteşebbisler eliyle gördürülmesi için amortisman hesapları itibarıyla belirli süreyle kiralama yapılması hususunda ihaleye çıkılması ile 3 yıldan fazla müddetle kiralamanın yapılması için 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi gereğince 10 Yıl müddetle kiraya çıkarılması için encümene yetki verilmesi konusunda Belediye Meclisinden talepte bulundu.

Bafra Belediyesi, Belediye Meclisinde kent mobilyalarının 10 yıl süre ile kiraya verilmesi için yetki istedi ve aynı oturumda yetki verildi.

 ENCÜMEN İHALE KARARI ALDI
7 Ekim 2008 tarihinde;

Bafra Belediye Encümeni, Belediye Başkanı Şükrü Neiş Başkanlığında A. Kemal Tören, Osman Genç, İbrahim Korukçu ve Fikret Vatansever üyeliğinde toplanarak 478 sayılı karar aldı.
Söz konusu karar içeriğinde; Bafra`nın muhtelif mahalle, cadde ve sokaklarında bulunan belediyeye ait 15 adet ışıksız billbordlar ile raket (CLP), mega pano, mega light, otobüs ve dolmuş durağı, TV ekranlı panolar, farklı boylarda kent mobilyalarının yapma ve kullanımının belediye meclisinin vermiş olduğu yetki çerçevesinde 10 yıl kiraya verilmesine dair karar gereği 10 yıl müddetle 4 Kasım 2008 günü Salı saat 14:00'te 2886 Sayılı Yasanın 35/A maddesine göre kapalı teklif usulü artırma ile ihale edilmesine karar verildi.

1 yıl için tahmini kira bedeli olarak 6.000 TL tahmini bedel tespitine ve geçici teminatın 180 TL olarak belirlenmesine, bu hususta şartname ve ilanların yapılmasına oy birliği ile karar verildiğinin görüldüğü.

15 MADDELİK ŞARTNAME
Belediye encümeni tarafından alınan karar doğrultusunda 15 maddelik şartname hazırlandı.

Bu şartnamede yine 15 adet ışıksız billbord ile diğer şehir mobilyalarının 10 yıl süreyle kiraya verilmesine, ihalenin 4 Kasım 2008 tarihinde yapılmasına, ihalenin 2886 Sayılı Yasanın 35/A maddesine göre yapılmasına, 1. yıl tahmini kira bedelinin 6.000 TL olduğuna, müteakip yılların kira bedellerinin yüzde 10 artış yapılarak belirlenmesine, ihaleye katılacak şahısların en az 5 adet referans, nitelikleri belirtilen işlere ait en az 100.000 TL'lik iş bitirme belgesi sunmalarına, reklam ve tanıtım işi ile ilgilendiğine dair belge sunmalarına, 10 yıllık kira süresi sonrasında kent mobilyalarının yapma ve kullanım hakkını bedelsiz olarak belediyeye teslim etmelerine karar verildi.

İHALE HAZIRLIĞI

22 Ekim 2008 tarihinde;

Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş tarafından Bafra Kaymakamlığına yazı yazılarak iş bu ihale ilanının Bafra'da yayımlanan mahalli gazetelerden birinde ihale gününden 10 gün önce bir kez yayımlanmasının talep edildiği, bunun üzerine Bafra ilçesinde yayımlanan Vizyon adlı gazetede 24 Ekim 2008 tarihinde söz konusu ihale ilan metninin yayımlandığı, yine aynı tarihte belediyenin diğer bir birimi olan zabıta müdürlüğüne yazı yazılarak söz konusu ihalenin belediyenin hoparlöründen ilan edilmesinin ve ilanın ilan tahtasına asılmak suretiyle de ilan edilmesinin istenildiği, bu yazıya istinaden 04/11/2008 tarihli tutanak ile ihalenin ilan edildiğine dair tutanak tutuldu.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Görülmüş Billboard Davasının Davası:1 içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0