SAMSUN

Gulam Azam İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

 
 380
Gulam Azam İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Bangladeş'te cezaevinde vefat eden Gulam Azam için Samsun'da cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı
Bafra Haber

 |  - Bangladeş'te cezaevinde vefat eden Gulam Azam için Samsun'da cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı

İlkadım ilçesinde Merkez Site Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından, Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi Üniversite Komisyonu tarafından, gıyabi cenaze organize edildi. Bangladeş'te tutuklu bulunduğu cezaevinde 92 yaşında hayatını kaybeden Gulam Azam için düzenlenen gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. İmam eşliğinde kılınan cenaze namazının ardından Gulam Azam için helallik istendi.

Ardından Üniversite Komisyonu Teşkilat Başkanı Sercan Polat yaptığı basın açıklamasında, "Cemaati İslam Teşkilatı'nın Lideri ve Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yakın arkadaşlarından olan Gulam Azam, Bangladeş'te tutuklu bulunduğu cezaevinde hakka yürümüştür. Allah cihadını ve şehadetini kabul eylesin. Merhum Azam'ın 92 yaşında olmasına ve solunum yetmezliği çekmesine karşın son dakikaya kadar tutukluluk halinin devam ettirilmesi kabul edilebilir değildir. Bangladeş hükümetinin tüm taleplere rağmen merhum Azam'ın durumunu iyileştirmemesi bir insanlık ayıbıdır. Gulam Azam'ın son dakikalarında hastaneye kaldırılması ve yapılan tıbbi müdahaleler göstermeliktir. Kaldı ki İslam coğrafyasının bütünlüğünü ve Müslümanların birliğini isteyen Azam'a yönelik suçlamalar ve tutukluluk hali de vicdanlarda yer bulmamıştır" dedi.

Toplanan vatandaşlar açıklama sonrası dağıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Gulam Azam İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0