GÜNDEM

Güzel Bir Arasta İstiyoruz, Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız

 
 1776
Güzel Bir Arasta İstiyoruz,Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde bulunan, Beşyol mevkini Büyük Pazara bağlayan Cordanoğlu sokak esnafı Sokaklarının iyileştirme çalışmalarının yapılıp günümüz şartlarına uygun hale getirilmesini istiyor.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde bulunan, Beşyol mevkini Büyük Pazara bağlayan Cordanoğlu sokak esnafı Sokaklarının iyileştirme çalışmalarının yapılıp günümüz şartlarına uygun hale getirilmesini istiyor.

Bafra`nın en işlek sokaklarından biri olan ve 5 dolmuş hattının birleştiği noktadan başlayan Cordanoğlu Sokak esnafı, sokak üzerindeki bozuk asfaltın kaldırım taşları ile örülmesi, yağmur sularının sorunsuz bir şekilde akması için sokak ortasında oluk sisteminin yapılması ve aydınlatmanın yapılmasını istiyor.

Günümüz şartlarında Alışveriş Merkezleri ve Bafra`nın işlek Caddelerinde bulunan esnaflarla rekabet edemeyen arasta esnafı bu konuda Bafra Belediye Başkanından destek bekliyoruz biz esnaf olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız dediler.

Sokak esnaflarından Nazım Arslan, "10 yıldan fazladır bu sokak üzerinde esnaflık yapıyorum. Bu güne kadar sokak üzerinde bir değişim görmedik. Biz sokağımızın üzerindeki kaldırım taşlarının yapılmasını yıllardır istiyoruz ama yapılmıyor. Alış veriş merkezi gibi yerlere vatandaşımız kayıyor ve buralara olan rağbet düşüyor. Buralar biraz pasif kaldığı için geliştirilip güzelleştirilmesini istiyoruz. Mesela Samsun`un Mecidiye`si var orası gibi olabilir. Göze hitap konusunda çok pasif kalıyor burası, kimi vatandaşımız buraları küçük görüyor, gelmek istemiyor bizde buraları bu nedenden dolayı güzelleşsin istiyoruz." Dedi.

Sokak esnaflarından Mehmet Kırımlıoğlu, "3 senedir ben buradayım. 3 senedir Cordanoğlu sokak ilgili her hangi birşey yapılmadı. Yolumuz kötü ışıklandırmamız yok. Kış aylarında saat 17.00 olduğunda dükkanlarımızı kapatmak zorunda kalıyoruz. Yağmur yağdığında su birikiyor. Yollar çukur, tümsek acayip bir ahlde insanlar yürüyemiyor. Samsun`da bir Mecidiye, Fatih Sultan Mehmet gibi olsun istiyoruz. Çünkü burası Beşyolu Pazar yerien bağlıyor. Buraya yapılacak olan çalışmanın çok güzel olacağına inanıyoru." Şeklinde konuştu.

Sokak esnaflarından Emine Genç ise, "Biz esnaflar olarak istiyoruz ki kaldırımlarımız olsun, yağmur yağdığı zaman her taraf su içerisinde kalıyor. Tezgahlarımızı dışarıya çıkardığımız için parada veriyoruz ama bir hizmet alamıyoruz. Burası tam Pazar yeri girişi daha haraketli olsun istiyoruz. Haftada 80 ile 100 bin kişi arasında kişi geçiyor burada buranın ışıklandırılmasını istiyoruz. Akşam olduğunda Pazar yerinde ışık yok birşey yok karanlıkta kalıyor. Kısacası hizmet istiyoruz başkanımızdan." İfadelerinde bulundu.

Sokak esnaflarından Fatih Teber, " Öncelikle başkanımız bizi sevmiyor. Seviyor olsaydı ayda bir şu arastaya gelip bizlere selam verirdi. Eğer bu konuşmalarımız başkana ulaşacaksa bizi gerçekten sevmiyor. Bizim bu arastamız çok bakımsız. Kendi gözleri ile gelip burayı görmesini istiyoruz. Gelsin kendi gözleri ile görsün bizim dertlerimizi çözüm bulsun istiyoruz."  Dedi.

 

Sokak esnaflarından İbrahim Kural ise şu ifadelerde bulundu:

Bizim sıkıntımız şu: Burası Beşyol`dan Pazar yerine giden kısmen trafiğe kapalı olan tek cadde, Hafta`da 100 bin vatandaşın geçtiği tek nokta diyebiliriz. Vatandaşımız Pazar yerinde alışveriş yapacğaı zaman Beşyol`da iniyor, gayet güvenilir bir şekilde Pazar yerine gidiyorlar ama girişle alakalı sıkıntılarımız var. Sağolsun başkanımız bu konuda yardımcı olmuştu bize ama sürekli arabalar park ettiği için insanlar geçemiyor. Vatandaşlar rahatsız bu işten Pazar yerinde dahil olmak üzere 700 kişilik esnaf rahatsız bu durumdan rahatsız. Başkanımız sağolsun dubalar çaktırdı araç parkını özlemek için ama bilinçsiz vatandaşlarımız dubaları söktü. Tekrar yapıldı tekrar söküldü. Burada biz vatandaş ve esnaf olarak kalıcı bir çözüm istiyoruz. Bu konuya ek olarak buraya çok güzel bir pazar yeri yapıldı ama Pazar yerine giden insan akımının yoğun olduğu cadde bviraz bakımsız. Başkanımızdan caddemizin biraz daha bakımının yapılmasını istiyoruz. Gece ışıklandırmamız yok denecek kadar az. Kışın saat 4`de 5`de kepenk kapatıyor esnafımız. Gündüzleri haraketli ama akşamları rekabet şartlarını azaltıyor bu durum. Bulvar esnafı 9`da kapatıyorken dükkanlarını bizim esnafımız 5`de kapatıyor. Bunu yanında alt yapımız iyi ama zeminimiz çok bozuk. Gerçekten çok kötü bir zemin var. Zemin çalışması bekliyor çünkü Bafra`da böyle bir cadde daha yok. Fatih Sultan Mehmet Caddesi gibi, Mecidiye veya Çiftlik Caddesi gibi olsun istiyoruz. Yağmur çok büyük problem burada. Yağmur yağdığında esnafların dükkanının büyük bir kısmı su altında kalabiliyor. Ortada ufak çöp kovalarının olduğu oluk sistemi olan, oturma dinlenme yerlerinin olduğu kaldırım taşlarıyla döşenmiş bir cadde istiyoruz biz. Dediğim yer 2 yüz metrelik bir mesafe çokta bir maliyeti yok.  

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Güzel Bir Arasta İstiyoruz, Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0