GÜNDEM

Hakan Aytünür: Gazipaşa`ya Çivi Çakılmıyor

 
 1322
Hakan Aytünür: Gazipaşa`ya Çivi Çakılmıyor - Yalçın Köse- Bafra Haber/ Özel Haber / Bafra Belediyesi MHP Meclis Üyesi Hakan Aytünür, "Gazipaşa`ya çivi çakılmıyor."  dedi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber/ Özel Haber / Bafra Belediyesi MHP Meclis Üyesi Hakan Aytünür, "Gazipaşa`ya çivi çakılmıyor."  dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kuş Cenneti yolu projesi kapsamında Türk Ocağı ve Stad Caddesinde altyapı ve asfalt çalışması yaparak Kuş Cennetini asfalt yol ile Ali Kale Caddesine bağlayacak. 

Büyükşehir Belediyesi elektrik direkleri ile ilgili değişiklikler için Yedaş`a yazı göndererek değişiklikleri yol yapım çalışmasından önce yapmaları gerektiğini, yol yapım çalışmasından sonra her hangi bir çalışmaya müsaade edilmeyeceğini belirtmişti.

Türk Ocağı Caddesinde bulunan 50-60 yıllık demir elektrik direklerinin değiştirilmesine yönelik çalışmaların yapılması için Yedaş ile Büyükşehir arasında koordineli bir çalışma yapılamaması sonucu, Yedaş`ın böyle bir planlamasının bulunmaması nedeniyle Bafra Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Aytünür, "Gazipaşa`ya çivi çakılmıyor."  diyerek yetkilileri uyararak göreve davet etti.

Hakan Aytünür şunları söyledi:

Gazipaşa Mahallesi yıllardan beri hizmet almayan bir mahallemizdir. Bafra`nın en eski mahallesi ancak hiç bir şekilde yıllardır hizmet görmedi. Dolayısıyla ne ekonomik olarak buradaki esnaflar rahat ne de vatandaşlar rahat bir şekilde yolunda gidebiliyor.

Yollar dar, kaldırım denen bir şey yok, elektrik direkleri 50-60 yıllık. Çorak diye tabir ettiğimiz yerlere giden yolların geçiş noktası ama  ne hikmetse Türk Ocağı caddesi hiç bir şekilde belediyemizden hizmet alamadı.

Gazipaşa Mahallesi yıllardan beri Bafra`nın kanayan yarasıdır. Gazipaşa`ya çivi çakılmıyor. Yollar, kaldırımlar ve elektrik direkleri yapılırsa bir şekilde buranın esnafı da bir şekilde yaralanacak, sonuç olarak burada Bafra`mız için eksikler neyse söylüyoruz. Burada kişilerle bir problemimiz yok gerekli yatırımların yapılması için elimizden geleni yapıyoruz.  

Gazipaşa Mahallesinin de önünün açılması lazım. Biz bütün mahalleleri bir tutarak bütün eksikleri söyleyeceğiz. Yedaş yıllardan beri Gazipaşa`ya bir hizmet yapmıyor. Bir yağmur yağdığında veya bir fırtına çıktığında bunlar hep tehlike arz ediyor.

Hatta trafik kazaları sonucu elektrik direklerine dahi çarpanlar oldu.  Bunların bir şekilde kaldırılıp, hazır yol yapım çalışması yapılacakken yerin altına alınması lazım. Belki ihalelerinde vardır ama ne hikmetse Gazipaşa Mahallesi merkez mahalle olduğu halde, diğer mahallelerin aksine bu hizmetlerden yararlanamıyor.

Belki konut bölgesi çok olmamasından dolayı bu hizmeti almıyor ama bu da bir yanlıştır. Her yere eşit davranılması gerekiyor. Burada ki idari birimin başında kim varsa konuyu gündeme alması gerektiğini düşünüyorum. 

Özellikle Bafra Belediye Meclisi üyeliğimin ilk zamanları bahsettiğim bir konu vardı, yolların genişlemesiyle alakalı kamulaştırma problemi vardı. Onu gündeme getirdim ama yeni çıkan büyükşehir yasası nedeniyle belediyelerin ekonomik anlamda önü kesildiğinden dolayı bunu yapabilecek güçleri olduğunu sanmıyorum ama bunu büyükşehir belediyesine sunabilirlerse çok faydalı olacaktır. Çünkü burası pazar yolunun geçiş noktası olduğu için hem trafik daralıyor, hemde bu yapı yolun tam üstünde kalıyor. Bir şekilde buranın düzenlenmesi lazım. İmar planında lise caddesine gidilen arada bir yol var, o yolunda açılması lazım.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hakan Aytünür: Gazipaşa`ya Çivi Çakılmıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0