GÜNDEM

Halis Arslan: Köyler Hak Ettiği Özelliklerini Kazanacaklar

 
 163
Halis Arslan: KöylerHak Ettiği Özelliklerini Kazanacaklar - Kaymakam Halis Arslan haftada bir gün gerçekleştirdiği Köy gezilerine bu hafta da gerçekleştirdi.
Bafra Haber

 |  - Kaymakam Halis Arslan haftada bir gün gerçekleştirdiği Köy gezilerine bu hafta da gerçekleştirdi.

Mahalle gezilerinden Altınay, Şirinköy, Küçükkavakpınar, Kelikler, Eldavut, Gökçeağaç, Göltepe, Hüseyinbeyli, Yakıntaş,Gerzeliler, Gümüşyaprak ve Osmanbeyli köylerineyapıldı.

Yapılan köy gezilerine incelemeler Kaymakam Halis Arslan`ın önderliğinde Milli Eğitim Müdürü M.Ali Katipoğlu, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Toplum Sağlık Başkanı Dr. Ebru Kaynar Tuncer, Samsun Büyükşehir Belediyesinden Yakup Tulum, Yedaş`tan Sinan Bülbül, DSİ`den Bayram Güller ve Müftü vekili Abdullah Demircan katıldı.

Gerçekleştirilen köy gezilerinde ilk olarak Altınay köyü başlandı.

 Altınay köyü muhtarı Sait Karagöl; köyümüzde tahminen 1500 büyükbaş hayvan olduğundan bunların sütlerinin bir arada toparlanıp değerlendirmek gerektiğini, arazi tabulaştırılması nedeniyle değişen elektrik hatlarının yeniden yapılmalıdır dedi.

Şirinköy sakinleri ise kanal sırtı mevkii yolları çok kötü olup DSİ tarafından programa alınması gerekmektedir dediler. Karayolları tarafından daha önce yapılan yolda Küçükkavapınar mahallesinin Bafra gelişinden mahalle sapağı olmayışı sakinlere çileli anlar yaşattığını söylediler. Bu nedenle mahalleyi ana yola bağlamak için acilen bir an önce kavşak düzenlenmesi ve tali yol planlaması yapılması gerekmektedir denildi.

Kelikler köyündeki sorunlar ise bir çok mahalleyi bağlayan Kelikler-Eldavut-Göltepe  ve Gökçeağaç yolları mevcut olup asfalt yolunda yer yer bozulmalar olduğunu, mevcut içme suyu isale hattı eski olup yenilenmesi gerektiğini mahalle sakinleri dile getirdiler.

Eldavut köyü ise Eldavut-Çetinkaya ya bağlayan orman içinden geçen yolun malzemeli bir şekilde bakım yapılması gözükmektedir. Gökçe ağaç mahallesinde ise bulunan okulun taşımalı sistemde olması nedeniyle mahallede dernek kurarak müzeye çevrilmiştir. Etronagif müzesinde 400 parça bulunmaktadır. Geleneksel hale getirilen her yıl yapılan "Karadede Panayırı" merkezin yetersiz kaldığından dolayı bu sene daha görkemli olması için elimizden geleni yapacağız denildi.

Hüseyinbeyli köyü sakinleri Samsun-Sinop karayolundan mahalle için yan yol yapılmasının acilen gerektiğini söylendi.

Gümüşyaprak köyü muhtarı Necat A Aydıner ise daha önceki yıllarda DSİ tarafından dere yataklarında yapılan hayvanların su içme göletleri yağışlar yüzünden dolmuştur. Bu nedenle arazi sulama göletlerinin onarılması gerekiyor dedi.

Köy gezilerinde son olarak Osmanbeyli köyüne geçildi.

Burada ise özel eğitim uygulama okulunun mevcut olan 1. Katına ek olarak kat ilavesinin yapılması gerekiyor. İçme suyu Nebiyan içme suyu grubundan olup yazın su miktarı düşmektedir dediler.

Kaymakam Halis Arslan en son ki köy gezisinde bir açıklama bulundu.

Halis Arslan; "Haftada bir gerçekleştirmiş olduğumuz mahalle gezilerinde bu sefer 12 köylerimize ziyarette bulunduk. Genelde köyler de yol, su, elektrik gibi sorunlarını belirttiler. Tabii ki bu sorunların muhatap olan kurum müdürlerimiz en kısa zamanda yapılacağını dile getirdiler. Bu gezilerimiz sonrasında bütün köy ve mahalleler bittikten sonra geniş çaplı bir toplantı yapacağız. Laf ve evrak üretme yerine sorunları yerinde görüp çözüme kavuşturmaya çalışacağız. Ayrıca gitmiş olduğumuz mahalledeki çocuklara da hediyeler veriyoruz." dedi.

Kaynak: Bafra Kaymakamlığı Basın Bürosu

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Halis Arslan: Köyler Hak Ettiği Özelliklerini Kazanacaklar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0