GÜNDEM

Hasta Ve Yaşlı Bakım Kursları Başladı

 
 100
Hasta Ve Yaşlı Bakım Kursları Başladı - Bafra Halk Eğitim Merkezi tarafından İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde  hasta ve yaşlı hizmetleri- hasta ve yaşlı refakatçısı kursları açıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Halk Eğitim Merkezi tarafından İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde hasta ve yaşlı hizmetleri- hasta ve yaşlı refakatçısı kursları açıldı.

Kurs öncesinde yapılan açılışa Kaymakam Halis Arslan, daire müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Kursla ilgili teknik bilgiler veren Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak; "Açılan kurs 560 saatlik bir kurstur. 2016 Mayıs ayının 3`ünde sona erecektir. Hafta içi her gün saat:17.30`da başlayıp 20.30`da bitecektir. Kursiyer alım sayısı 100`dür, şuanda 11 kontenjan açık gözükmektedir. Kursiyerler kursta kişisel bakım, sentezyon, yaşlılık hastalıkları, yaşlı bakım hizmetleri, ilaçları takip etmek, günlük bakım, banyo, olağan içi durumlar, ağır hastalıklarda farklılık durumlar, yaşlılara yemek yedirme, yaşlı beslenmesi, hasta bakım hizmetleri, hastalık çeşitleri, sağlığını koruma, hastalıklardan korunma, hasta bakım hizmetlerinde yetişip hastalıklara göre beslenme gibi vb diğer konuları içeren toplam 20 modül vardır. Bu nedenle 560 saatlik bir kurs verilecektir.  Bu kurslarda Sağlık Meslek Lisesinden görevli 9 tane öğretmeniz görev almıştır." dedi.

Kaymakam Halis Arslan kursun açılış töreninde yapmış olduğu konuşmasında;  "Güzellikleri paylaşmak için buradayız. İlçeye göreve başlayalı tam 1 yıl oldu. Bu kursun açılmasını çok istedim. İnsanın en yakın yardımcısı ilk öncelikle evliyse eşidir. Ondan sonra çocuklarıdır. Bir kursiyerimizin sohbet esnasında yapmış olduğu konuşmasında ben yaşlıları sevdiğini söyledi. Hastanelerdeki  yoğun bakımda çalışanları, huzurevindeki rehabilitasyon ve sosyal ünitelerinde çalışanları özellikle tebrik ediyorum. Çünkü oradaki fedakarlık, oradaki cefakarlık, oradaki ilgi her türlü takdirin üstündedir. Bu açılan kursta yaşlılarımızı bakım esnasında ilgilenilmesi gereken 20 modül vardır. Bunların hepsini öğreneceksiniz. Geçen yıl bu kursu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından açılmıştı. Bu sene tekrar bu kursu açmış bulunuyoruz. Bu mesleğe şuanda çok ihtiyaç duyulduğunu belirtmek isterim. Aslında şunu belirtmek gerekirse her eve bir hasta bakıcı lazım. Önemli olan belge almak değil, işin özünü tam anlamıyla öğrenmektir.  Burada sizlere ders verecek olan  öğretmenleri çok iyi dinleyin. Bu gibi kurslarda teori ve pratik çok önemlidir ama pratik daha önemlidir. Pratiği olmayanın teoriği bilmesi hiçbir anlam kazandırmaz. Öğrendiğiniz bilgiyi uygulamıyorsanız onun hiçbir faydası yoktur. Bu işi profesyonel yapmak isteyenlerin çok gayret göstermeleri gerekmektedir."  dedi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hasta Ve Yaşlı Bakım Kursları Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0