SAMSUN

Hastanede 'Emzirme Haftası' Etkinliği

 
 190
Hastanede 'Emzirme Haftası' Etkinliği - Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde "Emzirme Haftası" dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi
Bafra Haber

 |  - Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde "Emzirme Haftası" dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Polikliniği önünde düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Uzm.Dr.Alaiddin Domaç, yarınların daha sağlıklı olması, tüm bebeklerin anne sütü ile beslenme hakkının tanınması, hiçbir bebeğin bu haktan mahrum edilmemesi, konunun önemi ve gündem oluşturması amacıyla tüm dünyada 1-7 Ekim tarihleri arasının "Emzirme Haftası" olarak kutlandığını hatırlattı.

Anne sütünün annenin bebeğine vereceği ilk ve en güzel hediye olduğunu vurgulayan Başhekim Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, "Dünyada her yıl, bir milyondan fazla bebek, anne sütü ile beslenmediği için kaybedilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesini, 6. aydan sonra ek gıdalara başlanarak iki yaşına kadar emzirmeyi önermektedir. Bebeğin zihinsel, fiziksel, ruhsal gelişimi için en uygun besin anne sütüdür. Bebeğin sağlıklı gelişimi için gerekli olan bütün besinleri içerir. Bebekler için sindirimi kolaydır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar. Emzirme ile anne ile bebek arasında güçlü bir bağ kurulur. Hiçbir besin anne sütünün yerini tutmaz. Emzirme pratik, masrafsız, temiz ve her zaman hazırdır" dedi.

Başhekim Domaç sözlerine şöyle devam etti: "Emzirmenin anne için de olumlu yanları vardır. Emzirme ile annelerde doğum sonu kanamalar daha az olur, kansızlığa bağlı görülebilecek halsizlik ve yorgunluk azalır. Emziren anneler daha fazla kalori harcadıkları için doğum sonrası fazla kilolarından kurtulması kolaylaşır. Emziren annelerde yumurtalık ve meme kanseri riski azalır. İleriki yaşlarda görülebilecek kemik erimesi riski azalır. Hastane olarak hedefimiz, her kadına emzirme ilgili bilgi ve becerini kazandırılmasıdır. Bunun için hastanemizde Gebe Okulumuz ve doğum sonrası servislerimizde annelerimize ihtiyaç duydukları bilgi ve emzirme yardımı yapılmaktadır. Anne sütü ile beslenmek her bebeğin en doğal hakkıdır."

Konuşmanın ardından Başhekim Uzm.Dr.Alaiddin Domaç, anne adaylarına ve annelere emzirmenin önemiyle ilgili broşür, çocuklara ise çikolata ve balon dağıttı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hastanede 'Emzirme Haftası' Etkinliği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0