SAMSUN

Hastanede Yangın Ve Kurtarma Tatbikatı

 
 139
Hastanede Yangın Ve Kurtarma Tatbikatı - Samsun Alaçam Devlet Hastanesinde yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun Alaçam Devlet Hastanesinde yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı

Muhtemel bir yangın durumunda hastane binasının nasıl tahliye edileceği ve yaralıların nasıl kurtarılacağı senaryosu üzerine kurulan tatbikat başarıyla gerçekleştirildi.

Hastane bahçesinde gerçekleştirilen yangın, tahliye ve ilk yarım tahliye ve ilk yarım tatbikatına Samsun Büyükşehir Belediye İtfaiye ekibi de destek verdi. Tatbikata sağlık çalışanları ve güvenlik görevlileri katıldı. Tatbikat senaryosu gereği hastane binasından çıkan yangın sırasında bina katlarında mahsur kalan hastalar kurtarılarak yangın söndürme tüpleri ile yangına müdahale edildi. Yangından kurtarılan hastalar sedyelerle acil servise taşındı. Burada doktorlar tarafından muayeneleri yapıldı.

Tatbikatların muhtemel olumsuzluklarda can kaybının önüne geçmek için bir fırsat olduğunu belirten Alaçam Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Radi Şen, tatbikatının deprem, afet ve acil durum gibi zor durumlara hazırlıklı olabilmek ve bilinçli hareket etmek amacıyla yapıldığını söyledi. En önemli hazırlığın bilinçli bir toplum oluşturulması olduğuna dikkat çeken Şen, “Afet ve acil durumlara nasıl hazır olacağımızı, afet olduğu andan itibaren başımıza neler geleceğini, nasıl davranacağımızı bilirsek, afet risklerini, can ve mal kayıpları ile afetin ekonomik kayıplarını en aza indirmiş oluruz" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hastanede Yangın Ve Kurtarma Tatbikatı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0