SAMSUN

Havza Kamlık'ta Festival Coşkusu

 
 1100
Havza Kamlık'ta Festival Coşkusu - Samsun'un Havza ilçesine bağlı Kamlık Mahallesi'nde "3
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Havza ilçesine bağlı Kamlık Mahallesi'nde "3

Kamlık Festivali" düzenlendi.

İstanbul Esenyurt'ta bulunan Samsun İli Havza İlçesi Kamlık Mahallesi Sosyal, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Kamlık Mahallesi ormanlık alanı Meşe Yaylası'nda bu yıl 3.'sü yapılan festivale; Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Denek Başkanı Bahri Gökmen, yönetim kurulu ve yurt dışından ve yurt genelinde bulunan Kamlık köylüleri katıldı.

Yoğun katlımın olduğu festivalde 8 teneke buğday, 15 adet ördek kullanılarak 7 kazan keşkek hazırlandı. Festivale Samsun'dan katılan yerel sanatçılar eşliğinde vatandaşlar halay ve oyun havaları ile doyasıya eğlendi.

Kamlık Köyü Sosyal, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahri Gökmen yaptığı konuşmada, "Bu yıl 3.'sünü düzenlediğimiz festivalimiz için Esenyurt Belediyesi'nden tahsis ettiğimiz 6 otobüs ile 200'den fazla hemşehrilerimizi Havzamıza, mahallemize getirdik bunun yanında özel araçlarıyla, yıllar önce köylerinden ayrılmış İstanbul ve yurdun dört bir yanından gelen yüzlerce hemşehrimiz burada hasret giderip kucaklaştılar. Buradaki amacımız; bir birinden kopmuş, Avrupa ve yurdun dört bir tarafına dağılmış olan hemşehrilerimizi bir araya getirmek, hasret gidermek ve kaynaşmaktır" dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de kısa bir konuşma yaptı. Festivale emeği geçenlere plaket takdimi ile etkinlik sona erdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Havza Kamlık'ta Festival Coşkusu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0