SAMSUN

Havza'da Festival Coşkusu

 
 688
Havza'da Festival Coşkusu - Samsun'un Havza ilçesinde düzenlenen geleneksel Kamlık Festivali yapılan etkinliklerle kutlandı
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Havza ilçesinde düzenlenen geleneksel Kamlık Festivali yapılan etkinliklerle kutlandı

Samsun'un Havza ilçesi Kamlık Mahallesi ormanlık alanı Meşe Yaylası'nda bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kamlık Mahallesi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Merkezi İstanbul Esenyurt ilçesinde bulunan Samsun ili Havza İlçesi Kamlık Mahallesi Sosyal, Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen festival etkinliklerine yoğun katılım oldu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Havza Belediye Başkanı Murat ikiz, Kamlık Festivali'nin her geçen yıl daha da artan bir coşku ile kutladıklarını söyledi. İkiz, "Bu tür etkinliklerin Havza'nın tanıtımı dışında kültürel ve sosyal hayata da önemli katkı sağlamaktadır. Bu güzide Derneklerimizin büyük fedakarlıklar göstererek önemli başarılara imza attıklarına şahit oluyoruz" dedi.

Festival hakkında bilgi veren Samsun ili Havza ilçesi Kamlık Mahallesi Sosyal, Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cem Kılıçcı, "Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz festivalimiz için Esenyurt Belediyesi'nden tahsis ettiğimiz 5 otobüs ile 200'den fazla hem şehrimizi Havzamıza getirdik. Bunun yanında özel araçlarıyla, yıllar önce köylerinden ayrılmış İstanbul ve yurdun dört bir yanından gelen yüzlerce hemşerimiz burada hasret giderip kucaklaştılar. Buradaki amacımız birbirinden kopmuş Avrupa ve yurdun dört bir tarafına dağılmış olan hemşerilerimizi bir araya getirmek, hasret gidermek ve kaynaştırmaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı İkiz'e ve bazı katılımcılara festival komitesince plaket takdim edildi. Festivalde 8 teneke buğday, 15 adet ördek kullanılarak, 7 kazan keşkek hazırlandı. Festivale Samsun'dan katılan yerel sanatçılar eşliğinde vatandaşlar halay ve oyun havaları ile doyasıya eğlendiler.

Meşe Yaylasında yapılan Kamlık Festivaline Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Samsun ili Havza İlçesi Kamlık Mahallesi Sosyal, Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cem Kılıçcı'nın yanı sıra, Havza Kaymakamı Mehmet Karataş, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Havza'da Festival Coşkusu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0