BAFRA

Hayır için kazıyoruz dediler, çıkan çakılı sattılar!

   |   
 8692
Hayır için kazıyoruzdediler, çıkan çakılı sattılar! - Bafra Millet Camisi inşaat temelinden çıkan çakılların, hayır için temel kazma işini üstlendiği iddia edilen şirketler tarafından satıldığı ortaya çıktı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Millet Camisi inşaat temelinden çıkan çakılların, hayır için temel kazma işini üstlendiği iddia edilen şirketler tarafından satıldığı ortaya çıktı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın önderliğinde, Kızılırmak kenarında yapımı devam eden Millet Bahçesi yanına Millet Camii yapımına karar verildi. Cami yapımına ocak ayının son haftasından başlandı. 

Caminin yapımı ve yaşatılması amacıyla iş insanı Ali Kuloğlu başkanlığında “Bafra Millet Camii Külliyesi Yaptırma Yaşatma Derneği” kuruldu.

Bafra Belediye Başkanı caminin yapımının başlandığını belediye internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından duyurdu. 

Cami inşaatı için başlatılan bir hafriyat çalışmasında, iş makineleri ile kazılan alandan çakıl çıktı. Aslen hayırseverlik amaçlı yapılan bu faaliyette, ortaya çıkan çakılların hafriyat şirketleri tarafından depolarına taşınarak ticari amaçla satıldığı ortaya çıktı. Bu durum, cami inşaatı ve hayırseverlik kavramlarını gölgeleyen bir skandala dönüştü.

Olayın ilk aşamasında, hafriyat şirketlerinin bu çalışmayı herhangi bir maddi çıkar gözetmeksizin, hayırseverlik amaçlı yürüttüğü belirtildi. Fakat sonradan ortaya çıkan bilgiler, bu iddiayı yalanladı. Kazılan alandan çıkan çakılların, hafriyat şirketleri tarafından kamyonlara yüklenerek depolarına taşındığı ve piyasa fiyatına satıldığı öğrenildi.

Bu skandalın ortaya çıkması üzerine, tepkiler geldi. Eleştirilerin odağında, hafriyat şirketlerinin hayırseverlik adı altında ticari kazanç elde etmeye çalışması yer aldı. Tepkiler üzerine hafriyat şirketlerinin, satılan çakıllardan elde edilen gelirin camiye bağışlanacağı yönünde bir açıklama yaptıkları iddia edildi.

Hayır için temel kazma işini üstlenen hafriyat şirketlerinin çıkan çakılı depolarına götürüp satmaları şu soruları akla getirdi:

Hafriyat yapılan alandan çıkacak olan toprak, kil veya çakılın nasıl değerlendirileceği planlanmadı mı?

Bafra’da yıllardır müteahhitlik yapan Ali Kuloğlu ve Hamit Kılıç, temel sahasından çakıl çıkacağını bilmiyor muydu?

Biliyorsa, çıkacak çakılın ne şekilde kullanılacağına karar vermediler mi?

Bilmiyorlarsa, çakıllar çıktığında çakılların nasıl kullanılacağına  vermediler mi?

Şirketler çakılın çıkacağını bildiği için mi bu işe girişti?

Bu önceden bir anlaşma ile mi yapıldı yoksa sonra ortaya çıkan bir gelişme mi?

Çıkan çakılların değeri, hafriyat işinden daha değerli mi?

Hafriyat işinden daha değerli ise hafriyat işi ücret karşılığında şirketlere verilip, çakıllar satılarak cami yapımı için gelir elde edilmiş olmayacak mıydı?

Ne kadar çakıl çıktı ve satıldı?

Satılan çakılların ücretleri şirketlerden alındı mı alınacak mı?


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hayır için kazıyoruz dediler, çıkan çakılı sattılar! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 70
User defaultYorum Id: 213488
09 Nisan 2024
07:44
  • Yorum Id: 213488
  • 09 Nisan 2024
  • 07:44

Hepsi trilyonluk oldu..fakir riv riv etsin dursun

User defaultYorum Id: 211913
31 Mart 2024
02:11
  • Yorum Id: 211913
  • 31 Mart 2024
  • 02:11

Cakıl cıkmadı define cıktı ordan.....

User defaultYorum Id: 210799
25 Mart 2024
03:01
  • Yorum Id: 210799
  • 25 Mart 2024
  • 03:01

Saatci abi boş isleri birak sacma sapan bi haber yapmissin bazen muhalefet edeyim derken sende hirsina yeniliyorsun cok belli oluyor oradan cikan calik o araclarin mazotuna yetmez salla gitsin yapma !!

Daha Fazla Yorum