SİYASET

Hdp Samsun Milletvekili Adaylarından Bafra Haber`e Ziyaret

 
 248
Hdp Samsun MilletvekiliAdaylarından Bafra Haber`e Ziyaret - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve HDP Samsun 1. sıra Milletvekili adayı Alp Altınörs, 2. sıra adayı Makbule Efe Baysal, Samsun il Eş Başkanı Cevdet Baskın, Samsun Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kaya Bafra Haber`i ziyaret etti.
Bafra Haber

 |  - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve HDP Samsun 1. sıra Milletvekili adayı Alp Altınörs, 2. sıra adayı Makbule Efe Baysal, Samsun il Eş Başkanı Cevdet Baskın, Samsun Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kaya Bafra Haber`i ziyaret etti.

"Samsun`da, Bafra`da diğer ilçelerde halkımızın ilgisi teveccühü bizleri de heyecanlandırıyor" diyen HDP Samsun 1. sıra Milletvekili adayı Alp Altınörs, "Bu seçimlerde Türkiye demokrasisi adına biz bir sorumluluk üstlendik. Seni başkan yaptırmayacağız dedik. Türkiye`nin sürüklenmek istediği bu tek adam diktatörlüğüne karşı bir tek parti anayasası yapılmasına karşı HDP`ninin mutlaka parti olarak meclise girmesi gerektiğini ortaya koyduk. Keza seçim bildirgemizde büyük insanlığa hitap eden kadınların, köylülerin, işçilerin,  gençlerin taleplerini birleştiren bir program ortaya koydu. Gerek seçim bildirgemiz, gerek ortaya koymuş olduğumuz bu sorumluluk farklı bir karşılık." dedi.

HDP`nin tarım politikalarına da değinen Alp Altınörs, "Tarıma yönelik programımız; Türkiye yeniden tarımda kendine yeterli hale getirmek, köyleri canlandırmak, köyleri yeniden canlı birer yaşam ve üretim merkezi haline getirmek bakış açımız büyük ilgi görüyor." dedi.

Bafra`nın bir tarım bölgesi olduğunun altını çizen Altınörs, "Bafra aynı zamanda yıkıma uğrayan bir bölge. 2011`den beri iktidarlar sürekli tarımı yıkıma uğrattılar. Köylünün üreticinin harcadığı masraf ürün değerini bile karşılamayor. "Biz HDP olarak  tarıma destek vereceğimizi tarımı ön plana alacağımızı ifade ediyoruz. Tarım sadece tarım değildir. Tarım bir yaşam kaynağıdır. Köylü kooperatiflerini,  köylü sendikalarını destekleyeceğiz. Kamunun desteği ile köyleri yeniden canlandıracağız. Bafra`da bu özel bir ilgi çekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimindeki oylarımızı çok ciddi bir şekilde artıracağımızı öngörebiliyoruz. HDP bu seçimde Samsun`da bir sürpriz yapacaktır." şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanının trilyonluk otomobili iade etmesi üzerine de açıklamalarda bulunan HDP Samsun 1. sıra adayı Alp Altınörs şunları söyledi: "Biz bütün bu adaletsizlikleri boşa çıkartabilecek yeganı partiyiz. Düne kadar bu savunuluyordu. Diyanet İşleri Başkanlığının trilyonluk aracı, villası bunlar savunuluyordu.

Şimdi demek ki ahlaken ona bile ağır gelmiş ki iade edeceğini söyledi . Bu HDP muhalefetinin bir başarısıdır. HDP muhalefeti güçlendikçe bunun gibi bütün adaletsizlikler bu ülkede gerileyecek hırsızlık soygun yolsuzluk ortadan kaldırılacak ve biz kamu parası ile yapılan  bu soygunları bu yolsuzluları boşa çıkartmaya da adayız . HDP mecliste 60-70 kişilik bir milletvekili gurubu oluşturduğunda emin olun bu soygunların gizlenmesi, bu soygunların savunulması daha zor hala gelecektir. HDP barajı açtığında ana muhalefet partisi olarak güçlü etkili halktan yana gençten kadından işçiden yoksuldan yana bir muhalefet  hareketi oluşturacaktır."

HDP Samsun  2. sıra adayı Makbule Efe Baysal, ``Ben kadın adayı olarak önceliğimi hem kadın kimliğim hem de siyasetimin en temel başlıklarından birini kadın üzerinden kurarken diğer tüm yaşam alanlarını kucaklayan bir siyasi mücadeleyi esas alıyorum." dedi.
HDP`nin yarısının kadın olduğunu ifade eden Makbule Efe Baysal, "550 adayın yarısı kadın ve bu partide kadın meclisleri, kadın geleceğini kimliğini özgürlük mücadelesini doğrudan destekler ve kadının aldığı kararlar bu partide sorgulanmaz. Doğrudan hayata geçirilir ve ben de 40 yıldır Karadeniz`de Samsun`da yaşayan bir kadın olarak iki ovanın ortasında, bir taraf da Bafra ovası bir tarafta Çarşamba Ovası kadının emeğinin ne kadar büyük bir yerde olduğunu biliyorum. Ama beraberinde kadınların yaşadığı sorunların ne kadar ağır olduğunun da çok iyi farkındayım. İşte biz halkların demokratik partisi ve kadın aday olarak mücadelemin esaslarından biri kadınların sosyal güvenceye kavuşturulması ve bunların bir hak olarak tüm insanların sosyal güvence içerisinde yaşamlarının, daha  güvenilir, daha yarın korkusundan uzak olması için mücadele vereceğiz.`` diyerek sözlerini tamamladı.

Açıklamada HDP Samsun İl eş Başkanı Cevdet Baskın, HDP Samsun Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kaya`da hazır bulundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hdp Samsun Milletvekili Adaylarından Bafra Haber`e Ziyaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0