SİYASET

Her Projenin Altından Akp`li Mimar Vekil Çıkıyor!

 
 1747
Her Projenin Altından Akp`li Mimar Vekil Çıkıyor! - Yassıada projesinin mimarı AKP Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan`a 5 yılda 78 gençlik merkezi ve 11 kentsel dönüşüm projelendirme işi verilmiş.
Bafra Haber

 |  - Yassıada projesinin mimarı AKP Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan`a 5 yılda 78 gençlik merkezi ve 11 kentsel dönüşüm projelendirme işi verilmiş.

Yassıada ve Sivriada`nın Turizm- Kültürel Tesis Alanı olarak ilan edilmesinden sonra adaların yapişlet- devret modeliyle TOBB`a tahsis edilmesi sonucu hazırlanan otel, kongre merkezi, liman ve diğer turistik tesislerin mimari çizimini AKP Samsun Milletvekili Çiğdem Karaslan`ın eşiyle ortak olduğu Arme Concept şirketi gerçekleştirdi.

Web sitesi kapalı

Projenin çizimi için üç yıl çalıştığını gururla açıklayan Çiğdem Karaaslan, işi aldığında AKP MYK üyesiydi. 1979 doğumlu olan genç bir mimara Yassıada ve Sivriada`yı içine alan mega bir projenin emanet edilmesi dikkat çekici. Daha önce yaptığı projelere gözatmak istediğimizde Arme Concept`in web sitesinin kapalı olduğunu gördük. Meğer Çiğdem Karaaslan 7 Haziran seçimlerinde aday olunca site aniden bakıma alınmış. Samsun yerel gazetelerinde haber olması üzerine site bir daha açılmadı. Ancak yine de Arme Concept`in devletten büyük projeler aldığını öğrenmek güç olmadı. AKP`nin Gençlik örgütlenmesinden sorumlu MYK üyesi Çiğdem Karaaslan`ın şirketine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan 78 Gençlik Merkezi`nin proje çizimleri verilmiş.

Firma ayrıca İzmir, Mersin, Diyarbakır, Eskişehir, Adana, Trabzon, Ordu, Erciş, Edirne, Burdur, Bursa- Yıldırım kentsel dönüşüm alanlarının proje çizimlerini gerçekleştirmiş. Çiğdem Karaaslan`ın AKP YYK üyesi seçilmeden önce de kamudan proje çizim işleri aldığı belirlendi. 2011`de Diyarbakır`da Dicle Vadisi Kırklar Tepesi Rekreasyon Alanı İmar Planı Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 1 milyon 695 bin +KDV bedelle Çiğdem Karaaslan ve eşi Direnç Karaaslan`ın sahibi olduğu Arme Grup Mimarlık firmasına verilmiş.

AKP Samsun Milletvekili Karaaslan, Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj bölümünden mezun olmuş. Daha sonra Ankara Üniversitesi`nde "Tarihi Kentlerde Kimliksizleşme Sorunu" üzerine yüksek lisans tezini tamamlayan Karaaslan, halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politakalar Bölümü`nde doktorasına devam etmekte. Karaaslan`ı kamudan aldığı proje çizim işleri ile ilgili sorular yöneltmek için aradığımızda danışmanına iddialarımızı ilettik. Ancak Karaaslan yanıt vermek için dönüş yapmadı.

Projede yanlışlık

Karaaslan, AK Parti 2. , 3. ve 4.Olağan kongrelerinde Ana Kademe Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine de seçilmiş. Ayrıca Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı görevine devam etmekte. Arme Concept`in çizimlerine göre Yassıada`da 328 yataklı bir otel, buna karşılık 500 kişilik bir konferans salonu konumlandırılmış. Adanın tekne yanaşma limanının ise denizcilik kurallarına aykırı olarak kuzeyde yapılması öngörülmüş. Kuvvetli bir lodos halinde bu limana teknelerin yanaşması mendireğe rağmen hayli güç. Bu durumda konferans için adaya geleceklerin mahsur kalma ihtimali gözardı edilmiş.

YÜZLERCE PROJE

Firma İzmir, Mersin, Diyarbakır, Eskişehir, Adana, Trabzon, Ordu, Erciş, Edirne, Burdur, Bursa-Yıldırım kentsel dönüşüm alanlarının proje çizimlerini gerçekleştirmiş. Çiğdem Karaaslan`ın AKP YYK üyesi seçilmeden önce de kamudan proje çizim işleri aldığı belirlendi. 2011`de Diyarbakır`da Dicle Vadisi Kırklar Tepesi Rekreasyon Alanı İmar Planı Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 1 milyon 695 bin +KDV bedelle Çiğdem Karaaslan ve eşi Direnç Karaaslan`ın sahibi olduğu Arme Grup Mimarlık firmasına verilmiş.

 
Kaynak: Miyase İlknur/Cumhuriyet
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Her Projenin Altından Akp`li Mimar Vekil Çıkıyor! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0