SAMSUN

Hukuk Fakültesinde 'Başkanlık Sistemi' Konuşuldu

 
 168
Hukuk Fakültesinde 'Başkanlık Sistemi' Konuşuldu - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen Hukuk Haftası etkinlikleri kapsamında güncel sorunlara ilişkin değerlendirmeler yapıldı
Bafra Haber

 |  - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen Hukuk Haftası etkinlikleri kapsamında güncel sorunlara ilişkin değerlendirmeler yapıldı

OMÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda iki oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'deki başkanlık sistemi tartışmaları konuşuldu. Konuyla ilgili hukuk fakültesi öğrencilerine değerlendirmeler yapan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Abdulhakimoğulları, başkanlık sisteminin halka açık bir şekilde anlatılması gerektiğini ifade etti.

Doç. Dr. Abdulhakimoğulları öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, "Son günlerde çokça tartışılan başkanlık sistemi bence ülkenin en önemli meselesi değil. Ülkemizde bu tartışman daha önemli sorunlar olduğunu düşünüyorum. Günümüzde tartışılan her sistem demokratik sistemlerdir. Türkiye'de genellikle tercihimiz parlamenter sistemden yana olmuştur. Tabi uygulanan parlamenter sistemin İngiltere'deki gibi örnek bir sistem uygulandığı da tartışılır. Yaşanan istikrarsızlıklar sonucu hükümet yeni bir sistem arayışına giriyor. Tartışılan başkanlık sistemi konusunu geçmişte Turgut Özal ve günümüzde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en açık şekilde dile getirmektedir. Halkın bu sistemi isteyip, istemediğini de sayılarla değerlendirmemiz pek mümkün değildir. Rakamlarla konuşamayız. Getirilmesi istenen sistemin halka çok iyi anlatılması gerekmekte. Halk tam anlamıyla olayı bilmiyor. Vatandaşlar, siyasi partilerin başkanlık sisteminde ki açıklamaları nedeniyle tam bir net fikre sahip değil. Neden tercih edilmesi gerektiği öğretilmelidir. Başkanlık sistemini şifalı bir el gibi görenlerde var, uygulama sonucu felaket getireceğine inananlarda var" dedi.

Konferansta Doç. Dr. Erdal Abdulhakimoğulları'nın yaptığı değerlendirmelerin ardından 'İfade ve Medya Özgürlüğü' hakkında Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Şahin öğrencilere deneyimlerini anlattı. Konferans soru-cevap ve verilen ikramların ardından son buldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hukuk Fakültesinde 'Başkanlık Sistemi' Konuşuldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0