GÜNDEM

İç Sulardaki Balık Avı Yasağı Bafra`da Deliniyor

 
 310
İç Sulardaki Balık Avı Yasağı Bafra`da Deliniyor - Yalçın Köse- Bafra Haber/ Samsun`un Bafra İlçesinde, İç sularda tatlı su balıkçılığının yasak olmasına rağmen kaçak balıkçılık yapılıp el arabalarında satılıyor.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber/ Samsun`un Bafra İlçesinde, İç sularda tatlı su balıkçılığının yasak olmasına rağmen kaçak balıkçılık yapılıp el arabalarında satılıyor.

Ülke genelinde Akarsu, baraj ve göletlerde üreme mevsiminin başlamasından dolayı 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında balık avı yasağı uygulanıyor. Ancak bu yasak Bafra`da delinerek kaçak olarak yakalanan tatlı su balıkları el arabalarında rahat bir şekilde satılıyor.

Bafra`nın hemen hemen her yerinde el arabalarında kiloluk sazan ve benzeri tatlı su balığı satan şahıslara her hangi bir denetimden geçip cezai yaptırımın uygulanmadığı iddia ediliyor.

Konu hakkında açıklama yapan bir vatandaş, "Ülkemizde 15 Mart ile 15 Haziran arasında tatlı sularda üreme mevsimi olduğu için balıkçılık yasaklandı. Ancak Bafra`da her gün her hangi bir yerde seyyar arabalarla ve el arabaları ile balık satışı yapıldığını görebilirsiniz.  Özellikle Kızılırmak Mahallesi Beşyol Mevkiinde bulunan kapalı Pazar ve şehrin ücra mahallelerinde satılıyor. Kimileri el arabalarında korkusuzca satarken kimileri akşamları kahvehanelerde satıyor. Bu durum yasal olmamakla birlikte bu avı yapan balıkçılar kendi ekmekleriyle oynadıklarının farkında değiller. Bafra`daki yetkililer bu konuda herhangi bir denetim yapmıyor Sabit balıkçılar değil seyyar balıkçılar denetlensin. Ben her gün pazar yerindeyim bu balıkçılarda her gün burada." dedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İç Sulardaki Balık Avı Yasağı Bafra`da Deliniyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0