GÜNDEM

İhale İlanının Bir Defa Yayımlanması

 
 223
İhale İlanının Bir Defa Yayımlanması - Billboard Davası ile ilgili yazı dizimizin ikinci bölümü olan gerekçeli karar kısmı.
Bafra Haber

 |  - Billboard Davası ile ilgili yazı dizimizin ikinci bölümü olan gerekçeli karar kısmı.

İHALE İLANININ BİR DEFA YAYIMLANMASI

ESAS HAKKINDA MÜTALAA:
ihale yapılacağına dair gazete ilanının iki kez değil de bir kez yayınlanmasının ihaleye fesat karıştırma suçu kapsamında değerlendirilemeyeceği, bunun ancak ihalenin iptalini gerektirebilecek idari yargılamaya konu bir durum.


GEREKÇELİ KARAR:

Mahkememizce ihale ilanının bir kez mi, yoksa iki kez mi yapılması gerektiği konusunda yapılan yazışmalarda Bafra'da sürekli yayın yapan gazetelere ilişkin olarak, tüm zamanlara ilişkin yayınlarla ilgili net bir bilgi alınamadığı gibi, Bafra Kaymakamlığının 02.08.2012 tarih ve 3439 sayılı cevabi yazısında, 2008 yılı Ekim ve Kasım aylarında "Bafra Altınova" ve "Bafra Vizyon" gazetelerinin günlük yayın yapan gazete oldukları, ancak söz konusu gazetelerin matbaalarında meydana gelen arızalar,  elektrik kesintisi vs nedenlerden dolayı etkin ve günlük olarak yayın ve dağıtımı yapamadıklarına dair dilekçe örnekleri ve Samsun Valiliği il Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nün yazı örneğinin gönderildiği belirtilmiştir.

 

Bafra Belediye Başkanı sanık Şükrü Neiş tarafından Bafra Kaymakamlığı'na yazı yazılarak ihale ilanının Bafra'da yayımlanan mahalli gazetelerden birinde ihale gününden 10 gün önce bir kez yayımlanması talep edilmiştir.

2886 Sayılı yasanın 17. maddesine göre günlük gazete çıkan yerlerde ihaleler en az bir gün aralıkla iki defa duyurulur.

Bafra Kaymakamlığının 02.08.2012 tarih ve 3439 sayılı yazısında, 2008 yılı Ekim ve Kasım aylarında "Bafra Altınova" ve "Bafra Vizyon" gazetelerinin günlük yayın yapan gazete oldukları ancak söz konusu gazetelerin matbaalarında meydana gelen arızalar .elektrik kesintisi vs nedenlerden dolayı etkin ve günlük olarak yayın ve dağıtımı yapamadıkları belirtilmiştir.


Bu durumda suç tarihinde ilanın bir kez mi yoksa iki kez mi yapılacağı konusunda kesin bir kanaat oluşturmak mümkün olmadığı gibi, bazı sanıkların görev yaptıkları Bafra Belediyesindeki önceki ihale ilanlarının da bir kez yapıldığı ve bu ihaleye özgü ilanda herhangi bir farklılık yaratılmadığı görülmüştür. Bu durumda ihaleye katılma yeterliliğine veya koşullarına sahip olan kişilerin ihaleye veya ihale sürecindeki işlemlere katılmalarını engelleme kastı gibi bir şüphe kalmadığı görülmektedir.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İhale İlanının Bir Defa Yayımlanması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0