SAMSUN

İhh Genel Başkanı Yıldırım Okul İnşaatını İnceledi

 
 710
İhh Genel Başkanı Yıldırım Okul İnşaatını İnceledi - İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Samsun'un Ayvacık ilçesinde, ABD'de İHH Temsilcisi iken şehit düşen Mahmut Gökmen adına yapılan İmam Hatip Lisesi inşaatını inceledi
Bafra Haber

 |  - İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Samsun'un Ayvacık ilçesinde, ABD'de İHH Temsilcisi iken şehit düşen Mahmut Gökmen adına yapılan İmam Hatip Lisesi inşaatını inceledi

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ile birlikte ilk olarak Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca'yı makamında ziyaret etti. Daha sonra Ayvacık Belediyesi Toplantı Salonu'na geçilerek, Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu ve Mahmut Gökmen Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nce düzenlenen programa katılım sağlandı. ABD'de İHH Temsilcisi iken şehit düşen Mahmut Gökmen'in ailesinin de hazır bulunduğu toplantıda Milletvekili Demir, okulun yapımı için emek veren başta Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve İHH olmak üzere herkese teşekkür etti.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, okula ismi verilen Mahmut Gökmen'i çok sevdiğini belirterek, "Mahmut çok ileri seviyede İngilizce bilir ve bizi yurt dışında en iyi şekilde temsil ederdi. Burada okuyacak çocuklarımıza sesleniyorum. Mahmut'u iyi takip edin, sadece Müslümanlığın değil, insanlığın kurtuluşu için hep kendini yetiştirdi. Şu anda onun açtığı yolda birçok insan gitti. Onun öldüğü yılda bir tane Mahmut'umuz vardı, onun açtığı yol sayesinde yüzlerce Mahmut'umuz var. Bu okulda da Mahmut gibi insanlık için çalışan çocuklar yetişecek. Bu okulun yapımı için çaba gösteren, bizim buralara gelmemize vesile olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İHH'nın önemli hizmetleri olduğunu belirterek, ilçeye yaptıkları önemli katkı için teşekkür etti.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, İHH'nın yurt içi ve yurt dışında pek çok işlere imza attığını vurguladı.

Dernek Başkanı Enver Yürük ise toplantıya katılan ve okulun yapımı için emek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Mahmut Gökmen'in ailesine teşekkür plaketi verildi. İHH Başkanı Bülent Yıldırım'a da okula yaptıkları katkıdan dolayı plaket takdim edildi.

Daha sonra okul inşaatı incelendi. Okulun gelecek yıl eğitim-öğretime hazır hale geleceği belirtildi.

Programa ayrıca AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kadir Kılıç, AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Gökmen, Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, hayırseverler ve Ayvacıklılar katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İhh Genel Başkanı Yıldırım Okul İnşaatını İnceledi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0