GÜNDEM

'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi' Toplantısı

 
 133
'Kırsal KalkınmaYatırımlarının Desteklenmesi' Toplantısı - Samsun İl Tarım Müdürlüğü, Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü ve Bafra Ziraat Odası'nın ortaklaşa organize ettiği toplantıda, 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi' programının tanıtımı yapıldı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun İl Tarım Müdürlüğü, Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü ve Bafra Ziraat Odası'nın ortaklaşa organize ettiği toplantıda, 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi' programının tanıtımı yapıldı.

Bafra Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi' programı tanıtım toplantısında konuşan İl Tarım Müdür Yardımcısı Kadir İspirli, programda tarıma dayalı yatırımlar ile makine ekipman alımlarının desteklenmesinin yer aldığını söyledi. İspirli, "Alternatif enerjili sera projelerinde, enerji kaynağının sürekli kullanımına yönelik dönüşüm tesisleriyle, sera yapımı projesinin birlikte tek bir yatırım proje teklifi şeklinde verilmesi durumunda hibe desteğinden yararlanabilir. Ekonomik yatırımlar için hibe üst limitleri, hibeye esas proje tutarının 50 bin YTL, bireysel başvurular için 25 bin YTL, hibeye esas proje tutarının 350 bin YTL'yi aşması kaydıyla grup ve ortaklık başvuruları için 175 bin YTL limit var. Projelerin son başvurusu ise 60 gün sonra bitiyor" dedi.
İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Recep Kırbaş ise, "Tarımsal ürünlerin depolanması, işlenmesi, paketlenmesi, ambalajlanmasına yönelik yatırım tesislerinin yapımı çok önemlidir. Tarımsal sanayi entegrasyonunu sağlamak, gıda güvenliğini güçlendirmek ve tarımsal ürünlerin pazarlama ömrünün uzamasını temin etmenin kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi içerisinde önemli yeri vardır" diye konuştu.
Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı da Bafra Ovası'nın Türkiye'nin potansiyeli olan ovalarından biri olduğunu vurgulayarak, ürünlerin ihraç edilmesinde en önemli eksikliğin soğuk hava deposu ile paketleme tesisinin olmaması olduğunu dile getirdi.
  • BafraHaber Yorum
  • 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi' Toplantısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0