GÜNDEM

İkiztepe'den Oymaağaç'a Kültür Yolu

 
 1274
İkiztepe'den Oymaağaç'a Kültür Yolu - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde, Bafra Kalkınma planı kapsamında İkiztepe`den Oymaağaç`a Kültür Yolu projesi için alan gezileri turizm danışmanları eşliğinde başladı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde, Bafra Kalkınma planı kapsamında İkiztepe`den Oymaağaç`a Kültür Yolu projesi için alan gezileri turizm danışmanları eşliğinde başladı.

Bafra Kalkınma Planı kapsamında Eyüp Elmas Koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalarda Bafra`nın doğa, kültür ve tarihi zenginliklerini turizme yansıtmak adına fizibilite raporu hazırlamak için Bafra`nın tarihi yerleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanlığından Ece Yiğit ve Profesyonel Turizm Danışmanı Ersin Demirel eşliğinde gezilerek incelendi.

İkiztepe`den, Hızırbey Türbesi ve Hamamı, Asar Kalesi, Kara Dede Türbesi gibi bir çok tarihi ve kültürel yapı incelenirken, yapılan inceleme ve çalışmalar sonucunda oluşturulacak olan fizibilite raporu Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve kalkınma modeli kapsamında görev yapan sivil toplum kuruluşları tarafından incelenerek projeye yön verilecek.

Kültür Rotası Projesi hakkında açıklama yapan Profesyonel Turizm Danışmanı Ersin Demirel şunları söyledi:

Biz buraya Ece Hanımla beraber Bafra Belediye Başkanımız ve daha önceden de tanıdığımız Eyüp Elmas`ın daveti üzerine geldik.

Ben Türkiye`deki kültür rotaları ile ilgili turizm danışmanıyım. Bu konuda 22 adet kitabım var. Daha önce Çorum`da Hitit Yolu ve Gastronomi yoluyla ilgili çalışmalar yaptık. O dönemde orada çalışırken Kunduz Ormanlarından, Vezirköprü`den, Kızılırmak Havzası boyunca, Bafra`daki Kızılırmak Deltasına kadar bir kültür rotası düşünüyorduk ve bununla ilgili çağırıldık.

Bugün ve yarın fizibilite çalışması yapma eğilimindeyiz. Zaten Bafra genelinde kamu kuruluşlarıyla çalışan sivil toplum kuruluşlarından oluşan bilinçli bir ekip oluşmuş durumunda. Onların bizi yönlendirmesiyle bizler daha önceden oluşan deneyimlerimizden eklemlenerek bir fizibilite çalışması yapıyoruz.

Vezirköprü ilçesi Oymaağaç Köyü ile Bafra İkiztepe arasındaki eski antik yolu, kültür rotası haline getirmek gibi bir eğilim söz konusu. Tabi kültür rotasına ek olarak, bisiklet rotası, manzaralı araç rotası, Bafra`nın değişik doğa kültür ve tarihi zenginliklerini turizme taşımak yeni restorasyonlar yaratmak ve yeni tur programları yaratmak adına bir çalışma söz konusudur.

Bu taslağı oluşturmak için bir fizibilite çalışması yapıyoruz şu anda. Bu iş bizim için sadece deneyimle olacak bir şey değil, bu iş için yerel farkındalığın yaratılması gerekli.  Bafra`nın içerisinde veya Samsun`un genelinde bütün değerlerinin bir turizm vitrinine taşınması için bir çalışma söz konusu. Bununla ilgili olarak yarında Kızılırmak Havzası boyunca, Derbent ve Altınkaya baraj bölgesinde çalışma yapacağız. Bu fizibilite raporunun oluşma sonucunda bunu belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşları tarafından değerlendirecekler.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İkiztepe'den Oymaağaç'a Kültür Yolu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0