SPOR

İlk Maçta Muhteşem Galibiyet

 
 141
İlk Maçta Muhteşem Galibiyet - Yalçın Köse- Bafra Haber / Türkiye Basketbol Federasyonu Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) 7. Grup`ta mücadele eden Bafra Belediyesi GSK, misafir ettiği Marzinc Sağlıkspor`u 93-71 mağlup etti.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Türkiye Basketbol Federasyonu Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) 7. Grup`ta mücadele eden Bafra Belediyesi GSK, misafir ettiği Marzinc Sağlıkspor`u 93-71 mağlup etti.

Kulüp olarak Ligdeki ilk maçlarına çıkan Bafra Belediyesi GSK, maça hızlı bir başlangıç yaptı.

Bafra Yeni Spor Salonunda oynanan maçın hakemliğini Haluk Yalçın, Fırat Atan, Umut Memiş, Ahmet Akan ve Hakan Çetin yaptı.

Maçın  ilk dakikalarında Bafra Belediyesi GSK rakibine 9-0 lık bir fark açtı. Rakibinin ataklara hızlı cevap vermesi sonucu 9-0`lık olan tablo 9-3 ve 11-11 oldu. Uzun süre kafa kafaya giden takımlarda ilk periyod 18-18 beraberlikle geçti.

Maçın 2. Periyodunda Marzinc Sağlıkspor attığı 3`lüklerle 1 puan önden  gitsede Bafra Belediyesi GSK kendini toparlayarak maçın ikinci devresinde enerjisini oyuna yansıttı. İkinci devrede ani atak ve iyi savunma yapmayı başarak Bafra Belediyesi GSK, 20 puan öne geçerek rakibine baskı kurmayı ve ilk yarı yaşadıkları stresi rakip takıma atmayı başardı.

Maçın son periyodunda kıyasıya mücadele eden takımlardan Marzinc Sağlıkspor oyuncuları, yaptıkları kasıtlı faullerle Bafra Belediyesi GSK oyuncularının ve taraftarların tepkisini aldı.

Oyunda kısa süreli sakatlıklar geçiren Bafra Belediyesi GSK oyuncularından Onurcan ve Kürşat`a yapılan kasti fauller sonucu oyuncular arkadaşlarının yardımı ile omuzlarda ve kucakta kenara alındı. Sakatlanan oyuncular taraftarların alkışlarıyla maçtan çıkarken oyun dahada şiddetlendi.

22 puanlık farkın ardından  maçın bitmesine saniyeler kala Bafra Belediyesi GSK  oyuncularından Selimhan`ın atışıyla maçın bitiş düdüğü çaldı ve maç bitimi Selimhan`ın başarılı atışı ile son buldu.

Galibiyet sevincini Selimhan`a ve bir birlerine sarılarak yaşayan Bafra Belediyesi GSK oyuncuları`nı maçı başından itibaren dikkatli bir şekilde seyreden Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Bafra Belediyesi GSK Başkanı Adnan Hazır tebrik etti.

Maçı izleyenlerin arasında Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın`ın yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekii Orhan Kırcalı`da yer aldı.

Maç çıkışı açıklama yapan takım antrenörü Nizamettin Taşçı, "Bafra`ya bu tesisi kazandırdıkları için Gençlik Spor Bakanlığına çok teşekkür ederiz. Genç bir takımız ve ilk maçımızı Bafra`da  oynamamız bizim için bir avantajdı. Bu maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Trübinlerde bize destek verdikleri için Sayın Milletvekilimiz Orhan Kırcalı`ya, Bafra Beleidye Başkanı Zihni Şahin`e ve Kulüp başkanımız Adnan  Hazır`a teşekkür ederiz. Umarım bu galibiyetlerin devamı gelecektir. Takımıma güveniyorum ve ilk galibiyetimizi Bafra halkına armağan ediyorum. Bizi desteklesinler, bizimle olsunlar ve bu çocuklara güvensinler nice başarılar elde edeceğimizi görecekler." dedi.

Bafra Belediyesi GSK Basketbol Yöneticisi Bahri Çakır, "Bu gün genç oyuncularımızla çok güzel bir başarı sağladık. Sayın Milletvekilimiz Orhan Kırcalı, Sayın Belediye Başkanımız ve Sayın Kulüp Başkanımız Adnan Hazır`a bizi yanlız bırakmadıkları için teşekkür ederim. Her zaman onların desteklerini yanımızda hissettik. Hissetmeye devam ediyoruz ve bundna sonra bu genç takımla bir çok başarıya imza atacağız. Bafra`mızda voleybol takımımızla beraber, onlarda şuan Rize deplansmanına gidiyorlar, inşallah onlarda yarın güzel bir galibiyet alıp başarılı bir sonuç elde edecekler ve salon sporlarında güzel başarılar elde edeceğiz. Bunun için özellikle seyricilerimize teşekkür ediyor, teknik ekibim ve oyuncularımı kutluyorum." şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İlk Maçta Muhteşem Galibiyet içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0