SAMSUN

İlkadım'da Ulaşım Ve Trafik Çalıştayı

 
 152
İlkadım'da Ulaşım Ve Trafik Çalıştayı - İlkadım Belediyesi Kent Konseyi tarafından Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde Ulaşım ve Trafik Çalıştayı yapıldı
Bafra Haber

 |  - İlkadım Belediyesi Kent Konseyi tarafından Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde Ulaşım ve Trafik Çalıştayı yapıldı

Okul servisi şoförlerine yönelik yapılan ulaşım ve trafik çalıştayına İlkadım Belediyesi Başkan Vekili Hakan Akyüz, Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mehmet Ekmekçi, Basın Yayın Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, Dış İlişkiler Müdürü Şamil Bilgü, İlkadım Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim Kurt, Samsun Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı ve İlkadım Kent Konseyi Ulaşım ve Trafik Çalışma Gurubu Başkanı Dursun Kavuran, Samsun Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Sedat Kır ve okul servisi minibüs şoförleri katıldı.

"CANIMIZI SİZE EMANET EDİYORUZ"

Okul servisi şoförlerinin büyük sorumlulukları olduğunu söyleyen İlkadım Belediyesi Başkan Vekili Hakan Akyüz, "Hepiniz can taşımaktasınız. Sorumluluklarınız büyük. Çocuklarımız sizlere emanet. Bir baba olarak bende sizlere çocuğumu emanet ediyorum. Zaman zaman okul güzergahları üzerinde bazı sıkıntıları veliler olarak yaşamaktayız. Sıkıntıların çözümü noktasında bu hassasiyeti taşıyarak duyarlı olan çok sayıda servis şoförü arkadaşlarımız var. Burada bir araya gelmemizin amacı, sorunları tespit ederek çözümü noktasında fikir alışverişi yapmaktır" dedi.

"TRAFİK KAZASI ÖLÜMLERİ DÜNYA'DA 2. SIRADA"

Çocuk ölümlerinde sonra dünyada ikinci sırada trafik kazası ölümleri geldiğini dile getiren Samsun Trafik Kazlarını Önleme Derneği Başkanı ve İlkadım Kent Konseyi Ulaşım ve Trafik Çalışma Grubu Başkanı Dursun Kavuran, "Elde ettiğimiz verilere göre trafik kazalarında son 10 yılda meydana gelen 7 milyon trafik kazasında 45 bin kişi hayatını kaybetmiş. Her yıl 200 bin kişi trafik kazasında yaralanmakta ve ya sakat kalmaktadır. Trafik kazalarında yaşamını yitiren her 100 yayadan 26'sının da çocuk olduğunu öğrendik. Ülkemizde, 14 yaş altındaki çocukların, trafik kazaları sonucu hayatlarını kaybetme riski Avrupa ülkelerine göre 3 ila 4 kat daha yüksek. Bu konunda okul servis sürücülerimizle bir araya gelerek bilinçlendirme, bilgilendirme ve sorunları çözüme kavuşturmak için bu çalıştayı gerçekleştirdik" diye konuştu.

"SORUMLULUKLARINIZ BÜYÜK"

Bir servis şoförünün yaptığı bir hayatı tüm servis şoförlerine mal edildiğini kaydeden Kavuran, "Okul servis şoförleri topluma örnek insanlardır. Davranışlarıyla, kılık ve kıyafetleriyle vitrindeki insanlardır. Bu hassasiyeti gözeterek sorumlu davranan çok sayıda servis şoförlerimiz bulunmakta. Samsun'da bir kaç servis şoförünün dikkatsiz ve sorumsuz davranışlarının neticelerini bundan birkaç ay önce Kadifekale Mahallesi'nde minibüsün altında kalan yaşlı kadın ve torununun durumunu gördük. Terme'de yolun kenarında çocuğu bırakarak su birikintisi içersinde hayatını kaybeden kızımızın ölümü hepimizin yüreğini yaktı. Bu sebeple sizler can taşıyorsunuz. Sorumluluklarınız büyük" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun başta olmak üzere Türkiye'nin değişik birçok ilinde insan faktöründen kaynaklanan trafik kazlarını gösteren 15 dakikalık film okul servis şoförlerine izlettirildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İlkadım'da Ulaşım Ve Trafik Çalıştayı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0