GÜNDEM

Valiliğin Oks Ve Öss Sınavları Öncesi Aldığı Kararlar Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu: "Öğrencilerimizin Başarısı İçin Her Türlü Tedbiri Alıyoruz" "Düzenlenen Yasaklara Uymayanlara Gerekli Kanuni Cezalar Uygulanacaktır"

 
 78
Valiliğin Oks Ve Öss Sınavları Öncesi Aldığı Kararlar Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu:"Öğrencilerimizin Başarısı İçin Her Türlü Tedbiri Alıyoruz" "Düzenlenen Yasaklara Uymayanlara Gerekli Kanuni Cezalar Uygulanacaktır" - Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) ve Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), süresince öğrencilerin dikkatlerini tam anlamıyla sınava yoğunlaştırmaları ve gürültüden olumsuz şekilde etkilenmemeleri için bir dizi kararlar ve önlemlerin alındığını söyledi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) ve Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), süresince öğrencilerin dikkatlerini tam anlamıyla sınava yoğunlaştırmaları ve gürültüden olumsuz şekilde etkilenmemeleri için bir dizi kararlar ve önlemlerin alındığını söyledi.

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan, İl Jandarma Komutanı İrfan Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ve İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan'ın da katıldığı toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, Samsun ve ilçelerinde düğün, eğlence ve etkinliklerle müzik yayınlarının yapıldığını belirterek, "4-6 Haziran tarihleri arasında, il ve ilçe merkezlerinde öğrencilerin motivasyon ve çalışmasını engelleyici, inşaat, yapım, hafriyat ve yol çalışmaları gibi nedenlerle aşırı gürültü çıkartan çalışmaların (cadde,
sokak, park, bahçe ve açık alanlarda yapılan düğün, eğlence ve etkinliklerde çevreyi rahatsız edici derecede müzik yayını yapılmasını) ve benzeri nedenlerle oluşturulan konvoylarda klakson çalınması yasaklanmıştır. Düzenlenen yasaklara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesinde öngörülen idari para cezası uygulanacaktır" dedi.
Tüm yurt çapında OKS'nin bu hafta sonu pazar günü yapılacağını hatırlatan Vali Güzeloğlu, OKS, Samsun, Havza, Çarşamba, Bafra olmak üzere il genelinde 49 okulda yapılacağını ve sınava toplam 16 bin 414 öğrencinin katılacağını ifade etti. ÖSS'nin ise Samsun, Havza, Çarşamba, Bafra olmak üzere dört merkezde yapılacağını kaydeden Güzeloğlu, 15 Haziran'da ÖSS'ye 66 okulda toplam 18 bin 800 öğrencinin katılacağını söyledi. Bu sınavların, emek gayret ve çalışma süreci ile ilgili çok önemli ve öncelikli
sınavlar olduğunu dile getiren Güzeloğlu, "OKS ve ÖSS sınavlarına girecek tüm öğrencilerimize şimdiden en içten başarılar dilerim" şeklinde konuştu.
  • BafraHaber Yorum
  • Valiliğin Oks Ve Öss Sınavları Öncesi Aldığı Kararlar Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu: "Öğrencilerimizin Başarısı İçin Her Türlü Tedbiri Alıyoruz" "Düzenlenen Yasaklara Uymayanlara Gerekli Kanuni Cezalar Uygulanacaktır" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0