GÜNDEM

İmam Çin`e Lanet Okudu

 
 1991
İmam Çin`e Lanet Okudu - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Memur-Sen üyeleri ve vatandaşlar, Doğu Türkistan`da öldürülen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Memur-Sen üyeleri ve vatandaşlar, Doğu Türkistan`da öldürülen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Çilhane Mahallesi Hacı Salih Yılmaz Caminde kılınan Cuma namazına müteakip kılınan gıyabında cenaze namazını cami İmam Hatibi Murat Topal kıldırdı.

Cami İmam Hatibi Murat Topal cenaze namazı sonrası dua ettirerek Çin hükumeti başta olmak üzere Arakan ve Filistin`e zulüm eden hükumet ve insanları da lanetledi.

Cami İmam Hatibi Murat Topal`ın şu şekilde dua ettirdi:

Müslüman kardeşlerimizi şehit eden onlara işkence eden, bu rahmet ve mağfiret ayında onların oruç tutmalarına, çocuklarına Müslüman isimler koymalarına müsaade etmeyen, çocukların sünnet olmasına müsaade etmeyen, İslamı yaşamalarına müsaade etmeyen zalim  Çin yönetimini kınıyoruz, lanetliyoruz. Yarabbim onlara öyle bir bela, öyle bir musibet ver ki  kendi belalarıyla uğraşsınlar, Müslümanlarla uğraşmaya fırsat verme. İslam dünyasında, Irak`ta, Suriye`de, Mısır`da, Halep`te, Filistin`de, Arakan`da Müslüman kardeşlerimizin rahmet ve Mağfiret ayında zor durumdalar. Lanetin onlara zulüm edenlerin üzerinde olsun Yarabbim. Onlara bir çıkış kapısı ver Yarabbim.

Yapılan dua sonrası açıklama yapan Memur-Sen Bafra temsilcisi Hamdi Yıldız, "Memur-Sen olarak 81 ilimizde Çin zulmünün gerçeklemiş olduğu Doğu Türkistan`daki zulme protesto gerçekleştirmiştik. Bu günde Bafra`mızda  Cuma namazı sonrasında hem Doğu Türkistan`daki din kardeşlerimizi, soydaşlarımızı hemde İslam coğrafyasındaki zulüm altında inim inim inleyen şehit edilen kardeşlerimizin için gıyabi cenaze namazı kılıp dua ettik. Rabbim şu mübarek Ramazan ayında bu kardeşlerimize yardımlarını inşallah iletir ve kurtuluşa ererler. Zalimlerin yaptığı zulmün sona ermesi için rabbimize niyazda bulunuyoruz Allah yar ve yardımcıları olsun." Dedi.

Yapılan açıklama sonrası kalabalık dağıldı.

Cenaze namazına Bafra Belediye başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Milli Eğitim Müdürü Mehmet ali Katipoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube Müdürü Yakup Tulum, okul müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İmam Çin`e Lanet Okudu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0