BAFRA

APO'NUN YAKALANDIĞI BU ORTAMDA BİRLİK MESAJI VEREN CİNDORUK;"KAVGALARA SON VERELİM"

 
 98
APO'NUN YAKALANDIĞI BU ORTAMDA BİRLİKMESAJI VEREN CİNDORUK;"KAVGALARA SON VERELİM" - DTP Lideri Hüsamettin Cindoruk, bölücü terör örgütü PKK'nın başı ve dünyanın ikinci azılı  katili Abdullah Öcalan'ın yakalanması ile başlayan, "Türkiye'ye iade" tartışmalarının sonucunda, Ankara'daki siyasi partilerin birlik beraberlik içerisinde olması gerektiğini söyledi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - DTP Lideri Hüsamettin Cindoruk, bölücü terör örgütü PKK'nın başı ve dünyanın ikinci azılı katili Abdullah Öcalan'ın yakalanması ile başlayan, "Türkiye'ye iade" tartışmalarının sonucunda, Ankara'daki siyasi partilerin birlik beraberlik içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Samsun'a gelen Demokrat Türkiye Partisi (DTP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Samsun gezisinin ikinci gününde 19 Mayıs, Bafra, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde partisinin ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek sohbet toplantıları yaptı. Bafra İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya katılan DTP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, siyasi partilerden geçmişteki kavgalara son verilmesini isteyerek, cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkılıp, nişan döneminde olan cumhuriyet ve demokrasinin nihakının kıyılması gerektiğini söyledi. Cindoruk, "Geçmişte yapılan bütün kavgalara bir son verilmeli. Cumhuriyetimizi demokrasi ile bağdaştırmak, evlendirmek için son noktaya geldik. Onların nikahını kıymak istiyoruz. Ülkemiz bunu haketti. Gökyüzüne, ufuklara süzülen uçak gibi bu nikah yükselmeli. Devletimizin itibarı, imkanları dünyanın devletleri ile eşit hale getirilmeli." dedi.

"30 BİN KİŞİNİN KATİLİ YAKALANMIŞKEN ANKARA'DA KAVGA YAPMAYALIM"
Bölücü terör örgütü PKK'nın başı ve dünyanın ikinci azılı katili Abdullah Öcalan'ın yakalanması ile başlayan, "Türkiye'ye iade" tartışmalarının sonucunda, Ankara'daki siyasi partilerin birlik beraberlik içerisinde olması gerektiğini söyleyen DTP Lideri Hüsamettin Cindoruk, konuşmasına şöyle devam etti; "Apo 30 bin kişinin katili. Kan akıtıcı bir terörist, bir başka ülkeye gitti. Onu iade edecek mi, etmeyecek mi onu tartışıyoruz. Biz Ankara'da kavga edersek, güçbirliği ortaya koymazsak, güçlü bir cumhuriyetin temsilcileri gibi devleti yürütemezsek, bu tür sıkıntılar ortaya çıkar. Devletin işbirliği, beraberliği Ankara'da sağlanmalıdır. Bunu yapmamız gerekir, yapmazsak başka ülkenin başkenti bize saygın gözle bakmaz."

RESİM ALTI: DTP Lideri Hüsamettin Cindoruk; "Apo 30 bin kişinin katili. Kan akıtıcı bir terörist, Devletin işbirliği, beraberliği Ankara'da sağlanmalıdır. Biz bunu yapmamız gerekir, yapmazsak başka ülkenin başkenti bize saygın gözle bakmak."
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • APO'NUN YAKALANDIĞI BU ORTAMDA BİRLİK MESAJI VEREN CİNDORUK;"KAVGALARA SON VERELİM" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0