ULUSAL

Irak`ta 16 Türk İşçi Kaçırıldı

 
 432
Irak`ta 16 Türk İşçi Kaçırıldı - Irak`ın başkenti Bağdat`ta 16 Türk işçi maskeli ve askeri üniformalı kişiler tarafından kaçırıldı.
Bafra Haber

 |  - Irak`ın başkenti Bağdat`ta 16 Türk işçi maskeli ve askeri üniformalı kişiler tarafından kaçırıldı.

Iraklı yetkililer, başkent Bağdat`ta 18 Türk işçinin maskeli ve askeri üniformalı kişiler tarafından kaçırıldığını bildirdi. 

Kaçırılan işçilerin bir inşaat firmasında sözleşmeli olarak çalıştıklarını belirtildi.

Iraklı güvenlik görevlileri başkent Bağdat`ta sabahın erken saatlerinde maskeli ve askeri üniformalı kişilerin 18 Türk işçi ve mühendisi kaçırdığını açıkladı. Adının açıklanmasını istemeyen Iraklı yetkililer, bir Türk inşaat şirketinde sözleşmeli olarak çalışan 18 Türk işçinin başkent Bağdat`ta Şii nüfusun ağırlıkta olduğu Sadr bölgesindeki stadyum inşaatında görevli olduklarını kaydetti. Yetkililer, işçilerin uykuda olduğu sırada inşaat alanına gelen askeri üniformalı saldırganların koruyucuları etkisiz hale geçirerek işçileri kaçırdığını belirtti.

Saldırganların kimliklerinin ya da Türk işçileri neden kaçırdıklarının henüz tespit edilemediği belirtildi. 

NUROL HOLDİNG`DEN KAÇIRILAN İŞÇİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Nurol Holding, şirketleri tarafından inşa edilmekte olan stadyum inşaatı şantiyesinin, 1 Eylül`ü 2 Eylül`e bağlayan gece saat 03.00 sularında kimliği bilinmeyen bir grup tarafından basıldığını ve 18 Türk personelin zorla götürüldüğünü açıkladı.

Nurol Holding`den Bağdat`ta 18 personelin kaçırılmasıyla ilgili yapılan açıklamada, "Bağdat`ın Sadr Bölgesi`nde şirketimiz tarafından inşa edilmekte olan stadyum inşaatı şantiyesi, 1 Eylül`ü 2 Eylül`e bağlayan gece saat 03:00 sularında kimliği bilinmeyen bir grup tarafından basılmış ve 18 Türk personel zorla götürülmüştür. Konu, Dışişleri Bakanlığı ve Mahalli Emniyet Güçlerine intikal ettirilmiştir" denildi.

"BİZİM ÖĞRENDİĞİMİZ TÜRK İŞÇİLERİ DİĞER İŞÇİLERDEN AYIRARAK BİR SEÇİME TABİ TUTTUKLARIDIR"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Bağdat`ta kaçırılan Türk işçilerle ilgili, "Bizim öğrendiğimiz Türk işçileri diğer işçilerden ayırarak bir seçime tabi tuttuklarıdır" dedi.

Sözcü Bilgiç, Dışişleri Bakanlığı`nda basın toplantısı düzenledi. Bilgiç, Bağdat`ta kaçırılan Türk vatandaşları ile ilgili olarak, "Irak`ın başkenti Bağdat`ta stadyum inşaatında çalışan bir Türk inşaat şirketine mensup 18 Türkün dün gece asker ve polis üniformalı bir grup tarafından kaçırıldığını öğrendik. Sayı Irak basınında 16 şeklinde yansıdı fakat asıl sayı 18. Olay dün gece saat 03 civarında gerçekleşti. asker ve polis üniformalarıyla şantiyeyi basan kişiler, 18 Türk işçiyi götürmüşler. Olayın öğrenilmesinin ardından Bağdat Büyükelçimiz, Irak Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Başbakanlık, Ulusal Güvenlik müsteşarlığı ile temasa geçti. Şu aşamada ne için yapıldığı ya da nerede tutulduğuna ilişkin yorumda bulunmak zor. Bu Türk inşaat şirketi ile temas halindeyiz. 18 kişinin arasında 14 işçi, 3 mühendis, bir muhasebeci olduğunu öğrendik" diye konuştu.
"Bizim öğrendiğimiz Türk işçileri diğer işçilerden ayırarak bir seçime tabi tutuklarıdır" diyen Bilgiç, işçiler kaçırılırken herhangi bir propaganda yapılıp yapılmadığına ilişkin bilgileri olmadığını belirterek, işçilerin fidye için kaçırıldığını düşündüklerini ifade etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Irak`ta 16 Türk İşçi Kaçırıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0