GÜNDEM

Bafay 500 Bin Ytl Zarar Etti Tarım Kredi Bölge Birlik Müdürü İbrahim Türkyılmaz: "Kuraklık Nedeniyle Çiftçiden Ürün Alamadığımız İçin Zarar Ettik" "2008 Yılı İçinde 20 Bin Ton Ayçiçeği Almayı Hedefliyoruz"

 
 218
Bafay 500 Bin Ytl Zarar Etti Tarım Kredi Bölge Birlik Müdürü İbrahim Türkyılmaz: "Kuraklık NedeniyleÇiftçiden Ürün Alamadığımız İçin Zarar Ettik" "2008 Yılı İçinde 20 Bin Ton Ayçiçeği Almayı Hedefliyoruz" - Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği'ne bağlı olarak çalışan BAFAY Yağ ve Yem Fabrikası, 2007 yılını zararla kapadı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği'ne bağlı olarak çalışan BAFAY Yağ ve Yem Fabrikası, 2007 yılını zararla kapadı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ayçiçeği yağı ve yem üretmek ile çiftçilerin ürünlerini değerlendirmek amacıyla 1973 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde kurulan BAFAY Yağ Fabrikası, 2007 yılında bilançosunu 500 bin YTL zararla kapattığı bildirildi. Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Birlik Müdürü İbrahim Türkyılmaz, BAFAY Yağ ve Yem Fabrikası'nın tarihinde ilk kez 2006 yılında kara geçtiğini hatırlatarak, "2007 yılında ise 15 bin ton ayçiçeği alarak kara geçmek istiyorduk. Ancak, çiftçilerimizin
kuraklık nedeniyle yeterli kadar üretim yapamaması, bu karşılıkta BAFAY olarak da bizim üreticilerimizden ürün alamamamız zarar etmemize yol açtı. 2008 yılında umarım böyle bir kuraklık olayı yaşanmaz. Biz de yerli miktarda ayçiçeği alarak yağ üretebiliriz" dedi.
Türkyılmaz, geçen yıl yağda uğradıkları zararı yem üretimiyle kapatmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu yıl kuraklık olmaz ise 20 bin ton ayçiçeği almayı hedefliyoruz" diye konuştu.
İbrahim Türkyılmaz, BAFAY'da yeni bir oluşum içine girdiklerini ve yeni genel müdür atadıklarını sözlerine ekledi.
  • BafraHaber Yorum
  • Bafay 500 Bin Ytl Zarar Etti Tarım Kredi Bölge Birlik Müdürü İbrahim Türkyılmaz: "Kuraklık Nedeniyle Çiftçiden Ürün Alamadığımız İçin Zarar Ettik" "2008 Yılı İçinde 20 Bin Ton Ayçiçeği Almayı Hedefliyoruz" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0