GÜNDEM

İstanbul`daki Düzköylüler Derneğinden Çanakkale Ziyareti

 
 169
İstanbul`daki DüzköylülerDerneğinden Çanakkale Ziyareti - İstanbul`da faaliyet gösteren Samsun-Bafra Düzköylüler Derneği Çanakkale`yi ziyaret etti.
Bafra Haber

 |  - İstanbul`da faaliyet gösteren Samsun-Bafra Düzköylüler Derneği Çanakkale`yi ziyaret etti.

Samsun-Bafra Düzköylüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Alışkan Çanakkale ziyareti dolayısıyla yapmış olduğu açıklamada; Japonların maziden çok iyi ders aldıklarını, Hiroşima ve Nagazaki`nin bir kısmını II. Dünya Harbi sonundaki durumuyla aynen bıraktıklarını, çocuklarını önce modern fabrikaları gezdirip ardından bu iki şehri ve tahribin boyutlarını gezdirip göstererek, "Eğer siz, çalışmaz ve o modern fabrikaları daha da ileri götürmezseniz, birileri gelir yine sizin memleketinizi bu hale çevirir" şeklinde ders verdiklerini belirterek tarihten ders alabilen milletlerin geleceğe daha güvenle bakabileceklerini belirtti.

Alışkan " Ders alınacak çok yönü olan ve tarihte eşine az rastlanan bir hadise olan Çanakkale Zaferi`nin 100.yılı münasebetiyle İstanbul Düzköylüler Derneği olarak " Göklerde Ya İstiklal, Ya Ölüm! Sözlerinin yankılandığı Çanakkale Şehitliği`ne 12.04.2015 Pazar günü 1.kafilemizi göndererek Düzköylü hemşerilerimizi şehitlerimizle buluşturduk. 19.04.2015 tarihinde 2. ve 3. kafilemizi de götürmek için hazırlıklarımıza başladık" dedi.

 

  

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İstanbul`daki Düzköylüler Derneğinden Çanakkale Ziyareti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0