ULUSAL

İşte Türkiye'nin Yeni Başbakanı

 
 1069
İşte Türkiye'nin Yeni Başbakanı - 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, partisinin kendisinden sonraki Genel Başkan ve Başbakan adayının Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.
Bafra Haber

 |  - 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, partisinin kendisinden sonraki Genel Başkan ve Başbakan adayının Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.

10 Ağustos'ta 12. Cumhurbaşkanı seçilen ve 28 Ağustos'ta görevi Abdullah Gül'den devralacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MYK toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Erdoğan, genel başkan ve başbakan adaylarının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.

Ak Parti'nin ilgili kurullarında yapılan değerlendirmeler ve alınan kararlar Türkiye'nin en büyük siyasi hareketi ve hükümeti olduğu için sadece bir partiyi ilgilendirmiyor. Türk siyasetinin ve ülke yönetimini de yakından ilgilendiriyor. Bu yüzden sadece partimizin değil ülkemizin de geleceğini ilgilendiren bu konuda kuyumcu titizliğiyle çok hassas bir çalışma yürüttük. Çok uzun istişarelerin ardından belli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz.

Değerli dostlarım, adayımızın belirlenmesinde gerçekten büyük bir zaman ayırdık. Aldığımız her önemli kararda olduğu gibi, bu kararda da sokaktaki vatandaşımızdan partimizin en üst kuruluna kadar her kademede istişareler yaprtık. Görüşleri, önerileri, eleştirileri not ettik. Bütün istişare kurullarında öne çıkan isimlerin her biri bizim için son derece değerli isimlerdir. Bu görevi yapacak ehliyete sahip çok sayıda aday çıkmıştır. Çok sayıda arkadaşımızı bu kutlu görev için önerildi.

Süreci suhulet içinde, barış, dostluk ve kardeşlik hukuku içinde belli bir noktaya getirdik. Çok şeyler yazıldı, çizildi. Ama mümkün olduğunca bunları duymadan götürmeye gayret ettik. Çünkü bu hareketin birliği her şeyin üstündedir. Partimiz bu tuzakların hiçbirine düşmedi. Asıl imtihan olağanüstü genel kuruldan sonra başlayacak.

Bu teşkilat, yeni Genel Başkanı'na ve Başbakanı'na en güçlü şekilde sahip çıakcak, her aşamada yanında olacak, başarısı için her türlü fedakarlığı gösterecektir. Yeni Genel Başkan, ekip ruhuyla, takım oyunuyla ve ortak akılla yol yürüyecek ve Ak Parti'nin bütünlüğünü her şeyin üstünde tutacaktır hiç şüphem yok.

"3 DÖNEM KURALI BOZULMAYACAK"


İstişare süreçlerinde ortaya çıkan çok sayıda isim arasından elbette birini seçmemiz gerekiyordu. Futbol oynadığım zamanlarda hocamız maça çıkarken şuınu söylerdi, "Çocuklar kadro 18 kişi, ama sahaya çıkacak olan 11 kişi. 7 kişi yedek kulübesinde kalacak. Bu yedinin içinde ben 3'ünü değerlendireceğim o da maç esnasındaki performansa göre" derdi. Hepsiyle yürümek mümkün değil. Siyasetlerde bu kriterlerden ilki, üç dönem kuralıydı. 14 ağustos 2001`de koyduğumuz bu kural bugüne kadar bozulmadı, inanıyorum ki bozulmayacak.

Adayımız liyakat ve ehliyet gözetilerek belirlenmiştir.

Parti kademelerinde yine çalış mani yok. Bakın bakan yardımcılarımızın birçoğu bizim eski milletvekillerimiz. Büyükelçi olan arkadaşlarımız bile var. Bunların hepsi olabiliyor. Çalışmak isteyene alan bol. Ama parlamentoya giriş çıkışta biz tüzüğümüze bunu koyuverdik. Bir CHP MHP bunu yapamıyor. Buyurun bunu yapın. Birisi 16-17 senedir çakılı duruyor. Birisi malum. Millet istemiyor bunu. Millet diyor ki başarısız olduğunda çekil. Bizim daha önce söylediğimizi muhalefet CHP`ye söylüyor. Biz ne dedik, birinci olamazsak genel başkanlığı bırakırız.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İşte Türkiye'nin Yeni Başbakanı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0