EĞİTİM

Jandarmadan Yeşilyazı İlkokulu Öğrencilerine Trafik Eğitimi Semineri

 
 243
Jandarmadan Yeşilyazı İlkokuluÖğrencilerine Trafik Eğitimi Semineri - Bafra Yeşilyazı ilkokulunda, Jandarma Trafik timi tarafından öğrencilere trafik eğitimi semineri verildi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Yeşilyazı ilkokulunda, Jandarma Trafik timi tarafından öğrencilere trafik eğitimi semineri verildi.

6.Trafik Timi görevlisi Astsubay Serkan Cengiz tarafından verilen seminerde; güvenli yolları kullanmak, güvenli yerlerde oyun oynamak, emniyet kemerini takmanın önemi, serviste uyulması gereken kurallar, trafik işaret levhaları, yayaların ve sürücülerin uyması gereken kurallar, gece yürüyüşlerinde alınması gereken önlemler, trafik kazalarının sebepleri, çocuk koltuğunun önemi konularında bilgi verildi.

Seminerde ayrıca öğrencilere çizgi film izletilip, broşürler dağıtılarak defterler hediye edildi.

Her geçen gün trafikte artan araç sayısıyla birlikte yaşadığımız trafik sorunları da artmaktadır. Bu sorunların başında ise trafik kazaları gelmektedir.

2/A Sınıfı Öğretmeni Mustafa Batmaz, “Basında sık sık tanık olduğumuz ya da bizzat yaşadığımız trafik kazalarının tehlikeli ve istenmeyen boyutları son derece üzücüdür. Trafikte insana saygıyı ilke edinen hoşgörülü, duyarlı ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek öncelikle biz anne, baba ve öğretmenlerin görevidir.” dedi.

Sınıf Öğretmenleri Şükran Kırbaş, Fatma Yenilmez, Seyfi Aslan, Trafikte en önemli şey insan ve insan hayatıdır. Sosyal hayatımızda yaşantımızı kolaylaştıran tüm kuralların çıkış noktası da insan hayatına verilen önemden kaynaklanır. Trafik kurallarının çıkış noktası da budur. Trafik kuralları sorumluluk, duyarlılık ve paylaşım gerektirir. Aslında trafik bir paylaşma kültürüdür. Bu kültür ancak erken yaşlardan itibaren başlayan ve devamlılık gerektiren bir eğitimle sağlanır. Trafik eğitimde bireylerden beklenen değer, tutum, davranış değişikliği gerçekleştirmelerini yeni bakış, anlayış ve uygun ahlaki değerler kazanmalarıdır. Toplumsal duyarlılığın sağlanması,vatandaşlık bilincinin artması, sorumluluğun üstlenilmesi ve paylaşılması ancak eğitimle sağlanabileceğini söyledi..

 Okul Müdürü Sefer uslu, “Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimizin trafikte sorumlu birer birey olarak yetişmeleri hedeflenmiştir. Okulumuzda Samsun Maarif Hareketi kapsamında öğrencilerimize ve velilerimize buna benzer birçok eğitim vermeyi hedefliyoruz.” dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Jandarmadan Yeşilyazı İlkokulu Öğrencilerine Trafik Eğitimi Semineri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0